Verbeter WikiKids vandaag nog!

Discovery Arcade

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Discovery Arcade
Geen afbeelding
beschikbaar
Algemene informatie
Locatie Disneyland Park
Themagebied Main Street U.S.A.
Soort attractie Walkthrough
Bouwer(s)
Opdrachtgever
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status
Bouw
Opening 12 april 1992
Sluiting
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Uitvindingen
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur
Aantal voertuigen
Capaciteit
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

De Discovery Arcade is een attractie in Disneyland Park in Disneyland Paris. De Discovery Arcade bevindt zich in het themagebied Main Street U.S.A. aan de kant van Discoveryland. Aan de andere kant bevindt zich de Liberty Arcade. De twee attracties zijn lange rechte overdekte gangen die gasten beschermen tegen de kou en regen. In beide gangen vindt je tentoonstellingen. In de Discovery Arcade draaien deze rondom ontdekkingen en uitvindingen uit de 19e eeuw.

De attractie hierdoor een zogeheten walkthrough. Dit is een tentoonstelling waardoor gasten zelf heen lopen. De gang biedt ook toegang tot de cafés en winkels tussen Main Street U.S.A. en de Discovery Arcade. Hierdoor hoeven gasten niet buiten om. In de attractie bevinden zich ook tafeltjes en bankjes voor gasten om aan te eten en enkele kraampjes.

De attractie

De tentoonstelling is vormgegeven door middel van verschillende glazen kasten aan de beide kanten de Discovery Arcade. In deze kasten vindt je verschillende ontwerpen, schetsen en modellen van uitvindingen uit de 19e eeuw. Deze zaken zijn ook echt toentertijd gemaakt in de Verenigde Staten. De tentoonstelling geeft een beeld van technologie en wetenschap rondom het jaar 1900. Dit is dan ook het jaar waarna Main Street U.S.A. gemaakt is.

Tijdens de tentoonstelling speelt een belangrijke uitvinding een grote rol, namelijk de gloeilamp van Thomas Edison. Dit vrij is ironisch, aangezien de lampen aan het plafond juist olielampen zijn. Ook vindt men verschillende andere uitvindingen, zoals het reuzenrad, de zeppelin en de stoommachine. Daarnaast zijn er veel platen over hoe men rond 1900 dacht dat de toekomst eruitzag.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Discovery_Arcade&oldid=725184"