Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Tomorrowland (Disney)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tomorrowland in Anaheim.

Tomorrowland is een parkdeel in verschillende Disney-parken. Het themagebied bestaat in het Disneyland Park in Anaheim, het Magic Kingdom, Hong Kong Disneyland, Tokyo Disneyland en Shanghai Disneyland. In het Disneyland Park in Parijs is het parkdeel aanwezig als Discoveryland, aangezien Fransen dit beter kunnen uitspreken.

Tomorrow is het Engelse woord voor morgen en discovery betekent uitvinding. Tomorrowland draait dan ook om de toekomst. In Tomorrowland wordt een beeld van de toekomst geschetst zoals men dacht dat deze zou wezen in de vorige eeuw. Het nadeel hiervan is dat sommige dingen niet zullen kloppen. Hierdoor is Discoveryland in Parijs iets anders qua thema. Hier heeft men inspiratie gehaald hoe men vroeger dacht over de toekomst en heeft men meer de fantasie gebruikt. Hierdoor is er meer kleur te vinden. Voor inspiratie zijn de boeken en ideeën Jules Verne gebruikt, maar ook die van Leonardo da Vinci en Herbert George Wells.

Ruimtevaart en technologie komen vooral terug in Tomorrowland.

Disneyland Park Anaheim

Tomorrowland in Anaheim in 1996.

In Disneyland Park te Anaheim opende Tomorrowland in 1955, tegelijk met het park. In Tomorrowland zijn 11 attracties te vinden:

Magic Kingdom

In het Magic Kingdom bestaat Tomorrowland sinds 1971. Er zijn 10 attracties te vinden:

Tokyo Disneyland

Tomorrowland in Tokyo Disneyland.

In Tokyo Disneyland opende Tomorrowland in 1983. Er zijn 8 attracties te vinden:

Disneyland Park Parijs

In Disneyland Parijs heet Tomorrowland Discoveryland en is geopend in 1992. Er staan 10 attracties:

Oorspronkelijk plan

Toen Disneyland Parijs werd ontworpen had men wilde plannen voor Discoveryland. Eigenlijk zou het er heel anders uitzien dan dat het nu was. Op de plaats van de Space Mountain zou een grote vulkaan komen te staan. Hierin zou een achtbaan komen gebaseerd op het boek Van de aarde naar de maan van Jules Verne. Aan de voet kwam een onderzeeër. Tegenwoordig is deze wel te vinden, maar oorspronkelijk zou hij groter worden. Er zou zelf een onderwaterrestaurant inkomen. Ook zou er een vrije val komen, gebaseerd op het boek Reis naar het midden van de aarde. De attractie Horizons uit Epcot zou naar Disneyland Parijs komen en er zou een grote diner show komen in het Videopolis, wat weer verbonden zou zijn met de show CinéMagique. Ook was er een station gepland voor de Disneyland Railroad, die uiteindelijk in 1993 werd gebouwd.

De plannen waar veel te duur. Hierdoor moesten ze worden aangepast. De vulkaan werd vervangen door Space Mountain. Horizons kwam er niet. De onderzeeër werd verkleind en het restaurant geschrapt. Videopolis kwam er, maar zonder doorgang naar CinéMagique. De vrije val werd nooit gemaakt.

Hong Kong Disneyland

Tomorrowland in Hong Kong Disneyland.

Tomorrowland in Hong Kong opende in 2005. Er staan 7 attracties:

Shanghai Disneyland

In Shanghai Disneyland opende Tomorrowland in 2016. Er staan 5 attracties:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tomorrowland_(Disney)&oldid=651557"