Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Adventureland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Adventureland in Disneyland in Anaheim.

Adventureland is een parkdeel in verschillende Disneyparken. Het parkdeel is aanwezig in Disneyland Park in Anaheim, het Magic Kingdom, Tokyo Disneyland, Disneyland Park in Parijs, Hong Kong Disneyland en Shanghai Disneyland Park.

Adventureland kan letterlijk vertaald worden als avontuurland. In Adventureland draait alles ook om het avontuur. Hierdoor is het thema in het teken van verre bestemmingen. Hiervoor is gekozen de jungles van Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Oceanië. Onder meer door attracties in het teken van Pirates of the Caribbean en Indiana Jones wordt dit thema echt duidelijk.

Disneyland Park Anaheim

Op 17 juli 1955 ging het eerste Adventureland open in Disneyland Park te Anaheim. In dit parkdeel zijn tegenwoordig vier attracties te vinden:

Magic Kingdom

In de Magic Kingdom opende Adventureland in 1971, tegelijk met het park. Het parkdeel telt zeven attracties:

Tokyo Disneyland

Adventureland in Tokyo

In Tokyo opende Adventureland in 1983 haar deuren. Tegenwoordig zijn er 8 attracties te vinden:

Disneyland Park Parijs

Pirates of the Caribbean in Disneyland Parijs.

In Parijs bestaat Adventureland sinds de opening in 1992. De hoofdingang bevindt zich naast het kasteel en is vormgegeven als de markt van Aggrabach uit Aladdin. Hier is de kleine attractie La Passage Enchanté d'Aladinn te vinden, waar verschillende scenes zijn te zien uit de film. Men komt hierna aan de linkerkant uit bij het Afrikaanse gedeelte met alleen maar restaurants en winkels. Aan de rechtkant loopt men door naar het Caribische gedeelte. Hier is de bekende attractie Pirates of the Caribbean te vinden. Deze attractie staat in het teken van piraten tijdens de Oorlog van 1812. Tussen het Caribische en het Afrikaanse gedeelte ligt het Aziatische gedeelte. Dit stuk wordt vormgegeven door Adventure Isle. Aan het Adventure Isle zit La Plage des Pirates, vormgeven als het schip van kapitein Haak uit Peter Pan. Ook staat de La Cabane des Robinson op het eiland, wat de boomhut van de familie Robinson is. Achter Adventure Isle bevindt zich de achtbaan Indiana Jones et le Temple du Péril.

Hong Kong Disneyland

Adventureland in Hong Kong Disneyland

Het grootste Adventureland staat in Hong Kong Disneyland en opende in 2005. Er zin zes attractie te vinden in het gebied:

In 2007 heette Adventureland een tijdje lang Pirateland, om de film Pirates of the Caribbean: At World's End te promoten. Er zijn plannen om ook Pirates of the Caribbean naar Hong Kong toe te halen.

Shanghai Disneyland Park

In Shanghai Disneyland Park opende in 2016 een versie van Adventureland. In het midden is Adventure Isle te vinden met daarom heen de Roaring Rapids. Verder zijn er nog Camp Discovery, Soaring over the Horizon en Tarzan: Call of te Jungle te vinden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Adventureland&oldid=685516"