Indiana Jones

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Indiana Jones is een professor, archeoloog en avonturier. Er zijn 4 films rond Indiana Jones (Kortweg: Indy) gemaakt. Hij debuteerde in 1981 in Indiana Jones And The Raiders Of The Lost Ark. Harrison Ford neemt de rol van Indiana al 4 films op zich en krijgt waarschijnlijk goede kritieken. River Phoenix speelt Indiana Jones als tiener. Rond Indy is ook een tv-serie en een handjevol attracties gemaakt, waaronder in Disneyland Parijs en Tokyo DisneySea.

Films

Uiterlijk

Indiana Jones is vooral te herkennen aan zijn bruine hoed, zijn zweep, zijn leren jack en zijn erge angst voor slangen. Hij is geboren in 1899. In 1910 leerde hij zijn vriend Remy kennen, en later meldden ze zich bij de Franse Geheime Dienst. In die tijd was Indy spion. Na de oorlog ging Indy naar Amerika waar hij archeologie in Chicago ging studeren onder leiding van Abner Ravenwood. Later kreeg hij een relatie met zijn dochter, Marion. In 1926 verliet hij ze om verschillende expedities te doen, onder meer om Lao Che te pakken.

Een kleine tijd later moest hij voor de nazi's de Ark des Verbonds opgraven. In 1938 wordt Indy genoodzaakt zijn vader op te sporen die door de nazi's is gepakt. Indiana Jones weet echter zijn vader te redden en de heilige graal te vinden.

Veel later, in 1957, moet hij voor de Russische KGB een kristallen schedel vinden. Als hij deze gevonden heeft moet hij ze naar de verloren stad Akatar brengen die van goud is. Later komen ze erachter dat goud voor de Maya's rijkdom betekende. De rijkdom was alle kennis, hieronder heeft Irina Spalko geleden.

Hij wordt voor het laatst gezien in 1993. Hij ziet er jong uit voor een 93-jarige. Dit komt waarschijnlijk door de heilige graal.

Geschiedenis

George Lucas en Steven Spielberg bedachten Indiana Jones als producer en regisseur. Spielberg had eerst Jaws gemaakt en Lucas Star Wars, dus ze waren bekend in de filmwereld. Indy is gebaseerd op Kuifje. De films spelen zich af in 1936, 1935, 1912, 1938 en 1957.

Zie ook

Lego Indiana Jones

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Indiana_Jones&oldid=645237"