Archeologie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bij archeologisch onderzoek gaan de archeologen met aangepast materiaal personen, voorwerpen, enz. uit het verleden onderzoeken.

Wat is archeologie?

Archeologie is veel dingen. Maar waar de meeste mensen bij dat woord aan denken is graven. Maar het is niet alleen graven. Het is veel meer. Archeologie wordt vaak verschillend uitgelegd. Maar eigenlijk onderzoeken we onze eigen mensheid. Ons verleden, de oude spullen van de mens, de sporen en zelfs nog verder terug in de tijd. Helemaal tot aan de dinosauriërs! Dankzij archeologie zijn we veel te weten gekomen over onze eigen geschiedenis en nog verder daarvoor. We vinden niet alleen spullen en oude botten maar ook sporen. Sporen zijn ook erg belangrijk in de archeologie. Archeologie bestudeerd veel zowel de sporen van de Grieken en Romeinen als de sporen van de dinosauriërs. Het werk waarbij archeologen de geschiedenis bestuderen door naar sporen te zoeken is op een bepaalde manier en geordend. Het begint meestal met een veldonderzoek, gevolgd door een opgraving en daarna het laboratorisch onderzoek. Tot slot werken archeologen hun vondsten uit in een verslag.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Archeologie&oldid=508955"