Disneyland Park (Parijs)

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Disneyland Park
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Slogan geen
Plaats Marne-la-Vallée, Flag of France.svg Frankrijk
Eigenaar
Opening 12 april 1992
Sluiting
Eerdere namen
Seizoen
Oppervlakte
Bezoekers
Medewerkers
Omzet
Winst
Attracties 31
Achtbanen
Darkrides
Simulators
Waterattracties

Website
www.disneylandparis.nl
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Disneyland Park is een het grootste en eerste park in Disneyland Resort Paris. het werd geopend in 12 april 1992. De oorspronkelijke naam is Euro Disneyland op 1 oktober 1994. Het park bestaat uit 5 themalanden. In het midden van het park ligt het Sleeping beauty Castle. Dat is ook gelijk het logo van het park. De ingang van het park ligt onder het Disneyland hotel. Het Disneyland park is vooral bekent om de parade die altijd door de Main Street U.S.A. heen rijdt. Ook zijn er plekken waar je je favoriete Disney-figuren kan ontmoeten.

Geschiedenis

Het Disneyland Park was het eerste pretpark van Disneyland Paris. Het werd tegelijk met het resort geopend op 12 april 1992. Tussen 2007 en 2008 vierde Disneyland Paris zijn 15de verjaardag. In het Disneyland Park werden een aantal dingen veranderd. Zo kwam er een nieuwe parade, de Once Upon a Dream Parade. Daarin waren de wagens van de belangrijkste sprookjes te zien. Ook kwam er een nieuwe show, de het spektakel Candlebration. Dit was een show die 's avonds plaats vond en het hele Le Château de la Belle au Bois Dormant in een taart veranderde. Omdat het een erg groot succes was, werd de verjaardag verlengd tot maart 2009. In 2010 waren de nieuwe generatie Disney-films te zien. Deze helden kwamen uit films die na 2000 waren gemaakt. Dit festival heette het New Generation Festival. In 2012 vierde Disney haar 20ste verjaardag. Er kwamen nieuwe shows en de parade werd vervangen. Nu heette het de Disney Dreams!. Het Fantasy Theater in Fantasyland werd omgebouwd tot een plaats waar je Mickey Mouse kon ontmoeten.

Themalanden

In het Disneyland Park een aantal attracties. Het heeft de opzet van het Disneyland Resort in Californië. In het midden van het park staat Le Château de la Belle au Bois Dormant. Dit is ook gelijk het logo van het park. Om het kasteel heen zijn de 5 themagebieden te vinden.

Main Street U.S.A.

Farm-Fresh bullet go.png Zie Main Street U.S.A. voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Main Street USA is het eerste themagebied. Het stelt de straat voor waar Walt Disney heeft gewoond. Het dus een straatje uit 1900. Aan de voorkant is er een klein plein. Vervolgens is er een brug voor de Stoomtrein. Vervolgens is er weer een plein, Town Sqaure. In het midden van het plein is er een soort van parkje met rond om een brede weg. Daarna komt men uit in een grote straat. Dit is de Main Street. Aan de zijkanten van de straat zijn allerlei winkels en restaurants. Ook zijn er twee kleine zijstraatjes. Één aan elke kant. Vervolgens loopt de Main Street weer uit in een plein. Dit plein ligt voor het Le Château de la Belle au Bois Dormant en verbindt de themagebieden met elkaar. Rond om het plein is er een park. Achter de winkels zijn er nog twee overdekte straten. Deze zijn ook voor publiek toegankelijk. Eén aan elke kant. De eerste gaat over de Amerikaanse visie op de toekomst en tweede over het Vrijheidsbeeld. In Main Street USA komt de parade langs. Ook rijd er een ouderwetse brandweerauto, een paardentram en een groene dubbeldekker.

Frontierland

Farm-Fresh bullet go.png Zie Frontierland voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In dit themagebied staat in het teken van het wilde westen aan het begin van de 19de eeuw. In Frontierland ligt een oude mijnwerkersstad genaamd Thunder Mesa. Bijna alle attracties draaien om dit stadje waar vroeger naar goud werd gezocht. Frontierland geeft vooral een Europese visie op het wilde westen. In het midden van Frontierland staat een grote achtbaan Big Thunder Mountain. Daarom heen ligt een meer waar twee boten om het eiland met de achtbaan varen, de Thunder Mesa Riverboat Landing. Aan het meer ligt een verlaten landhuis waar het erg spookt, Phantom Manor. Ook zijn er attracties die in het teken staan van Disney-films die met het Wilde Westen te maken hebben.

Adventureland

Farm-Fresh bullet go.png Zie Adventureland voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Het is een themaland midden in de jungle met palmbomen, exotische landen en spannende Disneyverhalen. Zo komt Indiana Jones™ et le Temple du Péril er voor dat gebaseerd is op Indiana Jones-films en Pirates of the Caribbean dat gebaseerd is op de films. Verder is er nog een speeleiland, Adventure Isle.

Fantasyland

Farm-Fresh bullet go.png Zie Fantasyland voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Een sprookjesachtig gebied met klassieke Disneyverhalen. Het is vooral gebied voor kleine kinderen. Veel klassieke Disney-Films hebben een plekje in het park. Zo is Les Voyages de Pinocchio dat gebaseerd is op Pinokkio (1940). Peter Pan's Flight gebaseerd op Peter Pan en Mad Tea Party dat gebaseerd is op Alice in Wonderland. Ook zijn er attracties die niet te maken hebben met Klassieke Disney-Films. Zoals it's a small world, dat Walt Disney's idee over wereldvrede symboliseerd.

Discoveryland

Farm-Fresh bullet go.png Zie Tomorrowland (Disney) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Discoveryland, in andere Disneyparken Tomorrowland, is een themagebied dat zich afspeelt in de toekomst. Het is gevormd naar de ideeën die Walt Disney had in de jaren 50 en 60 over de toekomst. Zo kom je er een attractie tegen die in het teken van Star Wars staat. In de attractie wordt je meegenomen op een reis door het star wars universium. Het middelpunt van het themaland is de Space Mountain. Dit is een achtbaan die op een reis meeneemt door de ruimte. Discoveryland staat dus in het teken van de seince-fiction.

Attracties

Farm-Fresh bullet go.png Zie Lijst van attracties in Disneyland Park (Parijs) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Show en Parades

Hieronder vindt je een overzicht van alle shows en parades met daarachter een kleine uitleg wat de show of de parade inhoud.

Parades

  • Disney Magic On Parade, de tegenwoordige parade die elke dag te zien is.
  • Christmas Cavalcade, de speciale kerstparade
  • Mickey's Halloween Celebration Parade, de speciale halloweenparade.

shows

  • Main Street USA Celebrates, de verjaardagsshow.
  • 20th anniversary Express, een speciale trein die 3 keer per dag door de Main Street USA heen rijdt.
  • Disney Dreams!, een andere verjaardagsshow.

Externe Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disneyland_Park_(Parijs)&oldid=573697"