Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Storybook Land Canal Boats

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Storybook Land Canal Boats
Le Pays des Contes de Fées
Disneyland-Storybookland-1.jpg
De Storybook Land Canal Boats in Californië
Algemene informatie
Locatie Verenigde Staten Disneyland Park
Frankrijk Disneyland Park
Themagebied Verenigde Staten Fantasyland
Frankrijk Fantasyland
Soort attractie Verenigde Staten Rondvaart
Frankrijk Tow boat ride
Bouwer(s)
Opdrachtgever
Ontwerper
Status Verenigde Staten Geopend
Frankrijk Geopend
Bouw
Opening Verenigde Staten 17 juli 1955
Frankrijk 3 april 1994
Sluiting
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Verschillende sprookjes
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur
Aantal voertuigen
Capaciteit
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Storybook Land Canal Boats (Californië) of Le Pays des Contes de Fées (Parijs) is een attractie die voorkomt in Disneyland Park in Californië en Disneyland Park in Parijs. In beide attracties varen de gasten langs allerlei miniaturen van bekende sprookjes en verhalen. In veel gevallen zijn dit sprookjes die Disney zelf tot film heeft gemaakt, maar in een paar gevallen is dit niet het geval. De gasten zitten in bootjes en varen over een waterweg, terwijl de sprookjes zich aan beide kanten van hen bevinden. De attractie bevindt zich in de buurt van Casey Jr. Circus Train.

De Amerikaanse versie van de attractie opende in 1955 als onderdeel van Storybook Land. Walt Disney was voor de attractie geïnspireerd door Madurodam, een miniatuurstad in Nederland. Oorspronkelijk zouden gasten langs bekende monumenten uit de wereld varen, maar uiteindelijk koos men voor een sprookjesthema. Dit sloot beter aan bij de rest van Fantasyland. De miniaturen werden overigens pas in 1956 toegevoegd aan de attractie. De Parijse versie van de attractie opende in 1994 als uitbreiding van Fantasyland.

In de Amerikaanse versie bestaat de attractie uit losse motorbootjes die door een medewerker worden gevaren langs de sprookjes. Tijdens de tocht blijft de medewerker aan boord en vertelt de gasten over wat ze zien. In Parijs zijn de bootjes door middel van touwen onder water met elkaar verbonden. Hierdoor is er geen medewerker aan boord. Door middel van sprookjesboeken weten de gasten welk sprookje ze zien, maar er is geen context bij (alleen een naam).

Versies

Disneyland Park in Anaheim

Het instapstation van de attractie is vormgegeven als een kleine haven met een vuurtoren. De bootjes zijn vormgegeven als Nederlandse, Britse en Franse schepen. Vervolgens vaart men door de mond van de walvis uit Pinokkio en komt men via een tunnel bij de sprookjes terecht. Men vaart vervolgens langs de volgende scenes:

Disneyland Park in Parijs

Het instapstation van de attractie is vormgegeven als een draaischijf. Deze blijft draaien terwijl de gasten instappen. Men vaart vervolgens onder een brug door langs een groot sprookjesboek. Hier ziet men de volgende scenes:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Storybook_Land_Canal_Boats&oldid=725650"