Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

San Diego

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van San Diego
De ingang van de San Diego Zoo

San Diego is een grote stad in het zuiden van Californië, vlakbij de grens met Mexico. Het is na Los Angeles de grootste stad van deze staat. Met 1.345.895 inwoners is het de op-zeven-na grootste stad van de Verenigde Staten.

Op 28 december 1542 legde de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Rodrigez Cabrillo met zijn schip aan in een baai aan de kust van Californië. De baai leek hem een veilige haven. Aan die baai ligt nu de stad San Diego en de baai is, na bijna 500 jaar, nog steeds in gebruik als haven. Zo is San Diego één van de thuisbases van de Amerikaanse marine. Het is zelfs de grootste marinebasis ter wereld. Er liggen standaard zo'n 53 schepen met in totaal wel meer dan 35.000 mariniers.

San Diego is een populaire stad. Mensen komen er niet alleen naartoe voor het zonnige weer en de stranden, maar ook voor de dierentuin. De San Diego Zoo is één van de bekendste dierentuinen ter wereld. Er is ook een safaripark en een soort dolfinarium: San Diego Sea World. Een andere bekende toeristische attractie is het Balboa Park. Dit is een groot park, gebouwd in Spaanse stijl. Niet alleen de gebouwen lijken Spaans, maar ook de planten. Een stukje Spanje in Amerika dus!

San Diego ligt aan de grens met Mexico. Aan de andere kant van de grens ligt de stad Tijuana. Veel Mexicaanse drugskartels proberen via de grens drugs de VS in te smokkelen. Drugs zijn illegaal (verboden), dus als ze worden gepakt moeten ze jaren in de gevangenis zitten.

De luchthaven van San Diego is San Diego International Airport. In 2014 maakten bijna 19 miljoen passagiers gebruik van deze luchthaven. Omdat het vliegveld maar één landingsbaan heeft, moeten vliegtuigen vaak wachten en is er dus ook best vaak vertraging. Behalve binnenlandse vluchten, gaan er ook vluchten naar Canada, Mexico, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=San_Diego&oldid=668821"