San Antonio

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
De skyline van San Antonio
The Alamo

San Antonio is de op-één-na grootste stad van Texas (na Houston) en de op-zes-na grootste stad van de Verenigde Staten.

San Antonio heeft 1.409.019 inwoners. Maar liefs 63.2% van de bevolking is Hispanic. Hispanics komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Het is niet zo gek dat er zoveel Hispanics in San Antonio wonen: De stad ligt namelijk in het zuiden van Texas, ongeveer zo'n 225 kilometer ten noorden van de Mexicaanse grens. Veel Mexicanen zijn de grens over getrokken en geëmigreerd naar de VS.

In San Antonio vind je de grootste toeristische attractie van Texas: de Alamo. Op zich is het maar een klein kapelletje, een zogenaamde missie. Vanuit zo'n missie verspreidden de Spaanse kolonisten het Rooms-Katholieke geloof in Amerika. Later werd de Alamo het centrum van de Texaanse revolutie. Texas hoorde in het begin van de 19e eeuw namelijk nog bij Mexico. Texas wilde graag onafhankelijk worden en begon dus een oorlog: de Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Tijdens deze oorlog vond er ook een belangrijke veldslag plaats bij de Alamo: de Slag om de Alamo. In 1836 werd de oorlog gewonnen en werd Texas onafhankelijk. Negen jaar later, in 1845, werd Texas pas onderdeel van de Verenigde Staten.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=San_Antonio&oldid=657596"