Seattle

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Seattle.
Het hoofdkantoor van het bekende koffiehuis Starbucks.

Seattle is een stad in de Amerikaanse staat Washington. De stad heeft zo'n 608.660 inwoners, maar de agglomeratie wel 3,8 miljoen! Ondanks dat Seattle een grote stad is, is het niet de hoofdstad van Washington, dat is Olympia. De burgemeester is Mike McGinn. In de stad wonen ook veel Nederlanders. Zij vieren ook de Nederlandse feestdagen zoals Koningsdag.

Seattle is qua inwoners is Seattle de op 22 na grootste stad van het land.

Seattle is dus een belangrijke stad. De stad heeft ook vele voorsteden. Het bekende computerbedrijf Microsoft heeft zijn hoofdkantoor zitten in een van deze voorsteden, Redmond. In de voorstad Everett heeft de vliegtuigbouwer Boeing, de maker van onder andere de Jumbojet, zijn hoofdkantoor. En tot slot heeft de bekende koffiehuisketen Starbucks zijn hoofdkantoor in de stad zelf zitten. Seattle heeft ook een belangrijke haven en een drukke luchthaven. De luchthaven van de stad heet SeaTac, afgeleid van Seattle en Tacoma. Tacoma is een andere grote stad, vlakbij Seattle.

Seattle heeft een aantal bekende sportclubs. De honkballers van de stad zijn de Seattle Mariners, de Basketbalclub heet Seattle Storm, de Seattle Sounders spelen voetbal en American Football wordt gespeeld door de Seattle Seahawks.

Er zijn ook bekende televisieseries die zich afspelen in deze stad, zoals de bekende ziekenhuisserie Grey's Anatomy en het Nickelodeon-programma iCarly.

Bezienswaardigheden

  • Space Needle - De Space Needle is het bekendste gebouw van de stad. De toren is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1962. Toen de toren klaar was was hij met zijn 184 meter het hoogste gebouw van de stad, en het hoogste gebouw ten westen van de Mississippi. Tegenwoordig komen veel wolkenkrabbers in de stad boven de Needle uit. Op de top van de toren bevindt zich een draaiend restaurant met een prachtig uitzicht over de skyline van Seattle.
  • Museum of Flight - Een heel groot museum over de luchtvaart. Hier is staat ook het eerste gebouw waar vliegtuigen werden gebouwd door Boeing.
  • Pike Place Market - Pike Place Market is een grote, deels overdekte markt bij de haven van Seattle. Deze markt bestaat al sinds 1907! Hier zit ook het eerste Starbucks koffiehuis ooit.

Partnersteden

Seattle heeft veel partnersteden.


Behalve partnersteden heeft de stad ook havenbanden. Seattle heeft een samenwerking met de havens van Kobe in Japan en Rotterdam in Nederland.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Seattle&oldid=657663"