Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Starbucks

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het hoofdkantoor van Starbucks in Seattle.

Starbucks is een Amerikaanse keten van koffietenten. Starbucks heeft 17.000 vestigingen in 50 landen, waarvan er zo'n 11.000 in de Verenigde Staten, 1000 in Canada en 700 in het Verenigd Koninkrijk liggen. Het bedrijf is in 1971 opgericht in de stad Seattle, waar je nu nog steeds de eerste Starbucks-vestiging kunt bezichtigen. Tegenwoordig zit ook het hoofdkantoor van Starbucks nog in deze stad (zie foto).

In Nederland zijn er 15 Starbucks-vestigingen waarvan vijf op Luchthaven Schiphol. De eerste Nederlandse Starbucks was ook op Schiphol en werd op 25 juni 2007 geopend. Andere vestigingen zitten vooral op treinstations. De steden met Starbucks' in Nederland zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Groningen en Utrecht. Ook zitten er twee in de hoofdkantoren van Nike (in Hilversum) en in die van de Nederlandse Spoorwegen (in Utrecht), maar daar mogen alleen werknemers komen.

In België bevinden zich maar zes Starbucks-vestigingen waarvan de helft op Brussels Airport (Zaventem). De eerste Belgische Starbucks was ook op deze luchthaven en werd geopend op 16 augustus 2008. De andere locaties zijn de centrale stations van Antwerpen en Brussel. De zesde vestiging zit op de Korenmarkt in Gent.

De Starbucks-koffiebranderijen bevinden zich allemaal in de Verenigde Staten, op één na, want ook in Nederland wordt er koffie gebrand. Dat gebeurt in het Westelijk havengebied van Amsterdam.

In geen enkele Starbucks-vestiging is het toegestaan om te roken, dat beïnvloedt namelijk de smaak van de koffie.

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Starbucks&oldid=651283"