Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Joe Biden

Sport

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sports icon.png Over dit artikel en/of onderwerp bestaat er ook een portaal! Klik hier om het portaal te bekijken!

Sporten is in de eerste plaats elke lichamelijke activiteit die de conditie bevordert, zoals lopen, wielrennen of wat dan ook. Sporten doe je voor je ontspanning (recreatie), of in competitie. Behalve fysieke sporten waarbij je dus je lichaam gebruikt, spreekt men ook over denksporten. Voorbeelden hiervan zijn schaken en dammen. , en bovendien wordt je er nog goedgezind van ook.

Eigenlijk is er geen regel, ook wel definitie, waarmee je kunt zeggen wat sport is, zoals je wel kunt zeggen dat een maal een één is. Sporten zijn meestal activiteiten gebaseerd op fysieke beweging gebruikmakend van dingen als kracht, snelheid, behendigheid en denkvermogen.

Amateur of professioneel

Je kunt een sport bedrijven met je vrienden, gewoon om te kijken wie de beste is. Je kunt ook dagelijks trainen en proberen de beste van het lnd te worden. Dan kun je professioneel worden. Sommige sporters worden er veel voor betaald, zoals voetballers of honkballers. In andere sporten valt veel minder te verdienen, zoals in turnen of atletiek. Die laatsten doen het meer voor de roem. In alle gevallen geldt wel dat je er plezier in moet hebben, anders houd je het niet vol. Sommige sporters spelen vals, zoals met doping. Dit laatste is jarenlang gebeurd in de Tour de France, in het wielrennen

Verschillende sporten

Videoclip

Externe links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sport&oldid=596246"