Hugo de Jonge

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hugo de Jonge

Hugo Mattheüs de Jonge (geboren op 26 september 1977 in Bruinisse) is politicus voor het CDA en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ook is hij een van de drie vicepremiers in het kabinet-Rutte III.

De Jonge werkte vijf jaar op een basisschool (van 1999 tot 2004). Daarna ging hij werken voor het CDA. Eerst als beleidsmedewerker Onderwijs, later als werknemer op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In 2010 werd hij wethouder voor het CDA in Rotterdam. Als wethouder was hij er voorstander van om de islamitische school Ibn Ghaldoun te sluiten. Ook vond hij dat sommige mensen verplicht condooms moesten gebruiken. Hij zei daarover dat hij vond dat sommige kinderen het recht hebben om niet geboren te worden.

In 2017 werd de Jonge benoemd als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport alsmede vicepremier in het kabinet-Rutte III. Hij kwam even in het nieuws omdat hij tijdens de bordesscene (dat is als het nieuwe kabinet zich met de koning laat fotograferen op de trappen voor het paleis) hele opvallende witte schoenen aanhad. Sommige mensen vonden dat respectloos, omdat hij daarmee alle aandacht op de foto naar zich toe trekken.

De Jonge is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is protestants christelijk.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hugo_de_Jonge&oldid=503608"