Condoom

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een condoom

Een condoom is een voorbehoedsmiddel dat wordt gebruikt wanneer twee mensen seks hebben. Het condoom verkleint de kans dat er een baby geboren kan worden, of dat er een soa wordt opgelopen. Een goed condoom heeft het zogenaamde CE-keurmerk. Als dat op de verpakking staat, voldoet het condoom aan Europese richtlijnen.

Er zijn twee soorten condooms: mannen- en vrouwencondooms. Een mannencondoom wordt om de penis van een man geschoven en het vrouwencondoom in de vagina. Het mannencondoom kun je herkennen aan een rubberen ringetje en een tuutje. In het tuutje wordt het sperma opgevangen. De meeste mensen gebruiken mannencondooms omdat dit over het algemeen fijner wordt gevonden omdat het vrouwencondoom soms geluid maakt en minder betrouwbaar is als je niet goed oplet, want de kans bestaat dat de penis naast het condoom komt. Het condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat het overbrengen van een soa voorkomt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Condoom&oldid=648825"