Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: John F. Kennedy

Carola Schouten

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Carola Schouten

Cornelia Johanna (Carola) Schouten (geboren in 's-Hertogenbosch op 6 oktober 1977) is politica voor de ChristenUnie en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het kabinet-Rutte III. Ook is ze vicepremier in dat kabinet.

Schouten bracht haar jeugd door op een boerderij in het Brabantse Giessen. Ze ging naar het vwo op het Altena College en ze studeerde daarna bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hierna ging ze werken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Na een tijdje ging ze werken voor de ChristenUnie en in 2010 stond ze op plek 6 op de kieslijst. De ChristenUnie haalde die verkiezingen en dus kwam Schouten in eerste instantie niet in de Kamer. Een jaar later verliet André Rouvoet echter de Kamer, waardoor er een plek vrijkwam voor haar. Zo zat ze van 2011 tot 2017 in de Tweede Kamer. Tijdens de formatie van kabinet-Rutte III was zij medeonderhandelaar namens de ChristenUnie, samen met Gert-Jan Segers. Ze is uiteindelijk in het kabinet vicepremier en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geworden.

Schouten heeft een kind, maar is niet getrouwd. Ze is lid van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en woont in Rotterdam. In 2011 werd ze verkozen tot Politiek talent van het jaar.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Carola_Schouten&oldid=686671"