Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Gert-Jan Segers

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gert-Jan Segers
Gert-Jan Segers.jpg
Gert-Jan Segers in 2017
Naam voluit Gert Jan Maarten Segers
Geboren 9 juli 1969
Geboren te Lisse, Vlag van Nederland Nederland
Overleden
Overleden te
Gehuwd met Rianne Zomer
Relatie met
Partij ChristenUnie
Religie Gereformeerd
(Gereformeerde Bond in de PKN)
Stroming
Functie Fractievoorzitter ChristenUnie
Aantreden 10 november 2012
Aftreden
Voorganger Arie Slob
Opvolger
Functie(s)
Fractievoorzitter van de ChristenUnie
Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal ChristenUnie
Directeur Mr. G Groen van Prinsterer Stichting
Evangelist voor de Gereformeerde Zendingsbond
Auteur
Portaal Portal.svg Politiek

Gert Jan Maarten "Gert-Jan" Segers (Lisse, 9 juli 1969) is een Nederlandse auteur, zendeling en politicus. Sinds 20 september 2012 is Segers lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal van de ChristenUnie en werd op 10 november 2015, na het aftreden van Arie Slob als fractievoorzitter van de partij, zelf voorzitter van de ChristenUnie-fractie in de Tweede Kamer.

Leven

Segers groeide op in Leeuwarden. Hij kwam uit een christelijk gezin. Politiek waren zijn vader en moeder SGP-gezind. Hij studeerde politicologie in Leiden en werkte als medewerker bij de RPF, die, samen met het GPV, is opgegaan in de ChristenUnie.

Segers werkte in 1999 als journalist bij de Evangelische Omroep voor de radio. Als zendeling werd Segers door de GZB uitgezonden naar het Midden-Oosten, naar het islamitische Egypte. Van 2000 tot 2007 leidde Segers een christelijk centrum in Caïro. Hij was betrokken bij het onderwijzen aan Arabische jongeren van het christelijk geloof. Vanuit deze achtergrond schreef Segers verschillende boeken. Daarna reisde hij af naar Washington D.C. en behaalde daar een graad in het Midden-Oosten/Westen onderwerp aan de John Hopkins Universiteit.

Politiek

Segers was vanaf 1 juli 2008 tot september 2012 directeur bij een wetenschappelijke organisatie van de ChristenUnie. Hij deed mee aan de discussie over hoe de ChristenUnie een bijdrage kon leveren in het Integratiedebat. Bij de verkiezingen in 2012 stond Segers op de kandidatenlijst van de ChristenUnie (#4) en kreeg voldoende stemmen om lid te worden van de Tweede Kamer. Als nieuw Kamerlid hield hij zich vooral bezig met Justitie, Defensie, Binnenlandse Zaken, Europa, Media en Grondrechten.

Nadat ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob op 10 november 2015 aftrad als fractievoorzitter, kozen de Kamerleden van de ChristenUnie Segers als nieuwe voorzitter. Hij werd officieel toegerust in zijn functie door Arie Slob tijdens een partijcongres van de ChristenUnie.

Persoonlijk

Segers is getrouwd en is neef van politicus Theo Segers.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gert-Jan_Segers&oldid=696595"