Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport of afgekort VWS is een ministerie in Nederland. Sinds 10 januari 2022 is Ernst Kuipers van D66 de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij wordt ondersteund door Maarten van Ooijen van de ChristenUnie, de staatssecretaris van VWS. Daarnaast valt onder het ministerie ook de minister voor Langdurige Zorg en Sport, Conny Helder van de VVD.

Als belangrijkste taak heeft het ministerie de volksgezondheid. Hier worden de ziekenhuizen, geneesmiddelen, het personeel en de kosten mee bedoeld. Daarnaast is het ministerie verantwoordelijk voor de behandeling van verslaafden, de veiligheid van voedsel en de zorg van jongeren en ouderen. Deze verantwoordelijke taken vallen onder het kopje welzijn. Daarnaast is er nog derde hoofdtaak en dat is sport.

Ministers

Sinds het begin van het Kabinet-Rutte III is er ook een minister voor Langdurige Zorg en Sport (eerder Medische Zorg). Deze minister was Bruno Bruins, die opstapte naar onwel te zijn geworden tijdens het coronadebat op 18 maart 2020.

Het ministerie bestaat sinds 1984 en dit zijn de ministers sindsdien:

Link


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ministerie_van_Volksgezondheid,_Welzijn_en_Sport&oldid=755370"