Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Edith Schippers

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Edith Schippers

Edith Ingeborg Schippers (Utrecht, 25 augustus 1964) is Nederlands politica die tot 26 oktober 2017 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was. Ze hoort bij de VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie). Ze was zowel minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het eerste kabinet van Mark Rutte als in de tweede. Eerder was ze al lid van de Tweede Kamer.

Biografie

Tussen 3 juni 2003 en 5 november 2010 was ze lid van de Tweede Kamer. Ze hield zich toen al bezig met de volksgezondheid. Ze werd pas minister in het kabinet-Rutte I. De minister was een paar keer in het nieuws wegens haar rookbeleid. Ze maakte de regels voor het roken makkelijker. Ook wegens de Olympische Spelen in 2028 die misschien naar Nederland wordt gehaald, kwam ze regelmatig in het nieuws.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Edith_Schippers&oldid=702463"