Edith Schippers

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Edith Schippers

Edith Ingeborg Schippers (Utrecht, 25 augustus 1964) is Nederlands politica. Ze is in de Eerste Kamer de fractievoorzitter van de fractie van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Schippers was eerder tot 26 oktober 2017 de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Rutte II. Ze was zowel minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het eerste kabinet van Mark Rutte als in het tweede. Eerder was ze al lid van de Tweede Kamer.

Biografie

Tussen 3 juni 2003 en 5 november 2010 was ze lid van de Tweede Kamer. Ze hield zich toen al bezig met de volksgezondheid. Ze werd pas minister in het kabinet-Rutte I. De minister was een paar keer in het nieuws wegens haar rookbeleid. Ze maakte de regels voor het roken makkelijker. Ook wegens de Olympische Spelen in 2028 die misschien naar Nederland werden gehaald, kwam ze regelmatig in het nieuws.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Edith_Schippers&oldid=848717"