Ard van der Steur

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ard van der Steur
Ard-van-der-steur-1369335506.jpg
Naam voluit Gerard Adriaan van der Steur
Geboren 7 oktober 1969
Geboren te Haarlem
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij VVD
Religie
Stroming
Functie
Aantreden 20 maart 2015
Aftreden 26 januari 2017
Voorganger Ivo Opstelten
Opvolger Stef Blok
Functie(s)
Minister van Veiligheid en Justitie
Portaal Portal.svg Politiek

Gerard Adriaan (Ard) van der Steur (geboren op 7 oktober 1969 in Haarlem) is een Nederlandse politicus. Hij was van 20 maart 2015 tot 26 januari 2017 minister van Veiligheid en Justitie. Hij was de opvolger van Ivo Opstelten in het kabinet-Rutte II. Van der Steur is lid van de VVD.

Leven

Van der Steur zat op het atheneum en studeerde daarna Nederlands recht aan de universiteit Leiden. Hij werd advocaat, maar ging later namens de VVD de politiek in. Hij was al lid geweest van de gemeenteraad van Warmond en Teylingen voordat hij in 2010 in de Tweede Kamer kwam.

Minister

Farm-Fresh bullet go.png Zie Teevendeal voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In 2015 werd hij minister van Veiligheid en Justitie, nadat Ivo Opstelten moest aftreden. Op 26 januari 2017 trad hij af als minister van Veiligheid van Justitie. Hij moest zich verantwoorden over het niet doorgeven van belangrijke informatie, maar de Tweede Kamer had geen vertrouwen meer in hem. Daarom besloot hij op te stappen als minister van Veiligheid en Justitie.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ard_van_der_Steur&oldid=604087"