Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De huidige minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag.

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking of BHO is een Nederlandse minister. Tegenwoordig is dit Sigrid Kaag. De minister voor BHO is een minister zonder portefeuille, dit betekend dat de minister geen ministerie heeft. De minister voor BHO valt onder het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze minister voor BHO bestaat sinds 2012.

De minister heeft als taken het stimuleren van de internationale handel. Zo promoot de minister Nederlandse bedrijven in het buitenland. Ook zorgt de minister voor ontwikkelingssamenwerking in de arme landen, zodat daar bijvoorbeeld scholen voor jongeren geplaatst kunnen worden. Tenslotte zorgt de minister namens Nederland ervoor dat men milieuvriendelijk en klimaatgunstig bezig is en spoort andere landen aan dit ook te doen.

Lijst van ministers

Zie Ook

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Minister_voor_Buitenlandse_Handel_en_Ontwikkelingssamenwerking&oldid=670067"