Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Verslaafd

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
van deze plant komt Drugs. Je kan daar verslaafd aan zijn

Verslaafd ben je als je steeds weer en meer van hetzelfde product wilt. Of als je steeds weer met hetzelfde bezig wil zijn. Je kan verslaafd zijn aan alcohol, drugs maar ook aan computeren, koffie, chocolade of cola. Mensen die verslaafd zijn verwaarlozen vaak de rest van hun leven omdat ze alleen maar bezig zijn met hun verslaving.

Soorten verslavingen

Er zijn heel veel soorten verslavingen, je kunt bijna overal verslaafd aan zijn. Maar de bekendste zijn drugs, roken, alcohol en gamen. Maar je kunt ook verslaafd zijn aan wiet, gokken, cocaïne of internet. Wat ook voorkomt is een eetverslaving. Meestal gebeurt dat als er een speciale emotie opkomt, bijvoorbeeld als je bang, verdrietig of eenzaam bent. Deze verslaving wordt meestal snel onderschat, maar het is wel gevaarlijk. Je wordt namelijk snel dik en je krijgt een slechte gezondheid.Je kan soms hele erge ziektes krijgen.Als je verslaafd bent aan drugs kan je je verslaving nooit laten verdwijnen Als je rookt kan je ook hele erge ziektes krijgen, zoals longkanker of keelkanker

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Verslaafd&oldid=584422"