Boulimie

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Boulimia nervosa)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Esculaap.svg
Gezondheidsklachten?

Ga naar een dokter of huisarts! Volg geen adviezen over gezondheidsklachten van het internet op.

boulimia

Boulimie of boulimia (nervosa) is een eetstoornis. Mensen met een boulimie hebben last van eetbuien, waarin ze in korte tijd veel eten. Toch willen de mensen graag afvallen, waardoor de ingenomen calorieën willen compenseren. Dit kunnen ze op verschillende manieren doen, zoals braken, enorm veel sporten, gebruik van medicijnen of laxeermiddelen of vasten.

Boulimie komt vaak voor bij meisjes. Veel van hen hebben al anorexia gehad en kunnen ook last hebben van een eetbuienstoornis. Hoewel boulimie vaker bij meisjes voorkomt, kan het ook bij jongens voorkomen. De reden dat het vaker bij meisjes voorkomt is dat meisjes doorgaans vaker op hun uiterlijk letten dan jongens.

Boulimia kan je hele leven verpesten en je kan er zelfs aan sterven. Laxeermiddelen zijn slecht voor je nieren. Door het overgeven kunnen er gaatjes in je tanden komen.

Zie ook

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Boulimie&oldid=730939"