Boulimie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mensen met boulimia eten veel, maar willen toch graag afvallen.

Oorzaak

Veel meisjes met boulimia hebben van tevoren ook anorexia gehad. Maar ze hebben last van een eetbuienstoornis en kunnen hun buien niet bedwingen. Ze pakken dan soms een lepeltje en beginnen een pakje boter leeg te eten, of een hele zak chips.Dan gaan ze andere middelen gebruiken. Zoals laxeermiddelen. Om het voedsel weer kwijt te komen. Ze kunnen ook de vinger in de keel steken en dan overgeven. Vooral meisjes in de puberteit krijgen deze ziekte omdat je in deze periode heel onzeker wordt over je lichaam. Meisjes letten daarbij meer op het uiterlijk dan jongens. Jongens krijgen het dan ook minder vaak dan meisjes. Slanke meisjes op tv lijken mooier dan ze zijn. Veel meisjes willen ook zo zijn, maar ze kunnen tegelijk hun eetbuien niet bedwingen.

Gevolgen

Boulimia kan je hele leven verpesten. Je kan er ook aan doodgaan. Laxeermiddelen zijn slecht voor je nieren. Door het overgeven kunnen er gaatjes in je tanden komen.

Zie ook

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Boulimie&oldid=575027"