Walt Disney Studios Park

Uit Wikikids
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
Walt Disney Studios Park
Walt Disney Studios Park.jpeg
Studio 1
Slogan
Plaats Marne-la-Vallée, Flag of France.svg Frankrijk
Eigenaar
Opening 16 maart 2002
Sluiting
Eerdere namen
Seizoen
Oppervlakte
Bezoekers
Medewerkers
Omzet
Winst
Attracties 12
Achtbanen 3
Darkrides 1
Simulators
Waterattracties 0

Website
http://parken.disneylandparis.nl/walt-disney-studios-park/index.xhtml
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Het Walt Disney Studios Park is een attractiepark in Disneyland Paris. Het is één van de twee parken in het resort. Op 16 maart 2002 opende het park zijn deuren.

Het park heeft de filmindustrie als thema. Het park is gebaseerd op de Disney's Hollywood Studios in het Walt Disney World Resort. De Earful Tower is het logo van het park.

Geschiedenis

Ontstaan

In de tijd dat Disneyland Paris net bestond, was het normaal dat elk resort van Disney een animatiestudio had. Die van Disneyland Paris stond niet naast het park, maar 25 kilometer verderop in Parijs. Dit komt omdat de studio niet van Disney was, maar van Brizzi. Rond 1990 kocht Disneyland Paris de studio en vernoemde het naar Walt Disney Feature Animation Paris. Disneyland Paris maakte toen ook zelf filmpjes, zoals A Goofy Movie en Short Runaway Brain. In 1996 werd er een tweede park gepland, de Disney's MGM Studios Europe. Dit park is er nooit gekomen. Het ging erg slecht met het park en men kon het niet betalen. Later werd er opnieuw een park gepland, het Walt Disney Studios Park. Op 16 maart 2002 opende dit park zijn deuren. In het park stonden ook de studio's van Disneyland Paris. Deze werden in 2004 gesloten. In bijna alle Disneyresorts werden de studio's gesloten om zo geld te besparen.

Eerste uitbreidingen

Tot 2007 werd er weinig met het park gedaan. Het park was klein en werd weinig bezocht. Daarom werden het parkdeel de Toon studio gebouwd. Toen werden de Crush's Coaster en de The Twilight Zone Tower of Terror geopend. Ook werd attractie Disney Channel Studio Tour vervangen door Stitch Live!. In 2009 opende de attractie Cars Quatre Roues Rallye zijn deuren. In 2010 werd het Toy Story Playland geopend, wat uit drie attractie bestaat. Op 10 juli 2014 werd Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy geopend.

In 2015 ging Disneyland Parijs bijna failliet voor derde keer. Disney stak een miljard dollar in het resort. In plaats van nieuwe attracties, besloot Disneyland Paris het achterstallig onderhoud aan te pakken. In het studio's-park werd de Rock 'n Roller Coaster opgeknapt en kwam er een nieuwe theatervoorstelling voor Animagique. Het plan wat ook om Studio Tram Tour op te knappen met nieuwe decorstukken uit de Walt Disney World in Florida en ook de route te verleggen. Dit plan ging niet door.

Toekomstige uitbreidingen

Door veel Disney-fans worden de Walt Disney Studio's Park het slechtste Disney-park ooit genoemd! De directie had na het bijna-faillissement al aangegeven de studio's dagvullend te willen maken en te willen investeren in nieuwe attracties. Al snel werd er geïnvesteerd in een parade, die al jaren was wegbezuinigt, en een jaarlijks Star Wars-evenement met projectie op de Tower of Terror. De show Mickey and the Magican verving Animagique. Tevens besloot men CinéMagique te sluiten om er een marvelstuntshow van te maken. Ook de Rock 'n Rollercoaster zal het thema Marvel krijgen.

In februari 2018 kwam naar buiten dat Disney 2 miljard gaat investeren in een gigantische uitbreiding van het park in 2021. Hierbij wordt het park aan de achterkant uitgebreid met drie themagebieden over Marvel, Frozen en Star Wars. In het midden komt een groot meer te liggen, waar de themagebieden langs worden gebouwd. Het meer wordt waarschijnlijk gebruikt voor een avondshow.

Opzet

Frontlot

Frontlot ligt aan het begin van het park. Gelijk na de entree kom je hier meteen terecht. Frontlot bestaat uit een groot plein, Place des Frères Lumière. In het midden van het plein ligt een fontein met scènes uit de film Fantasia. Aan de zijkanten van het plein liggen winkels. Vervolgens loop je door Studio 1. Dit is een enorme filmstudio waar de film Lights, Camera, Hollywood! is opgenomen. Hier zijn onder meer winkels en een restaurant te vinden. Achter Studio ligt het Disney Bros. Plaza. Dit is plein waarop een standbeeld staat van Walt Disney en Mickey Mouse.

Toon Studio

De Toon Studio staat in het teken van animatie. De Toon Studio is het grootste parkdeel van het park. Hier is de attractie The Art Of Disney Animation te vinden. In deze attractie wat uitgelegd wat Disney-films nou zo speciaal maakt. Ook ligt de attractie Animagique. Dit is een show waarin verschillende bekende nummers uit Disney-films worden vertoond. De Flying Carpets over Agrabah staat in het teken van de film Aladdin. De Crush's Coaster is een achtbaan gebaseerd op de Disney-film Finding Nemo. Cars Quatre Roue Rallye staat in het teken van de film Cars. Sinds 2014 bevindt Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy zich in het gebied. Deze attractie staat in het teken van de gelijknamige Disney-film Ratatouille. Tot 2007 heette het parkdeel Animation Courtyard.

Production Courtyard

De The Twilight Zone Tower of Terror, één van de nieuwste attracties.

Production Courtyard staat in het teken van de speelfilms van Disney. Zo is er de show Cinémagique te vinden. Hier wordt een man de film ingezogen en hij probeert er weer uit te komen. Op zijn avontuur komt hij terecht in verschillende bekende films. Ook staat de Twilight Zone Tower of Terror in het gebied, waarin je in een lift 13 verdieping naar beneden valt. In Stitch Live! kan je met stitch praten uit de film Lilo & Stitch. In Playhouse Disney Live On Stage komen er verschillende figuren van Disney Junior langs. In Studio Tram Tour: Behind the Magic neem je een kijkje achter de schermen van een film vanuit een touringcar.

Backlot

Backlot staat in het teken van de special effects. In Backlot zijn drie attracties te vinden. Als ligt Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular. Rock 'n' Roller Coaster is een achtbaan in stijl van Rock 'n' Roll. In Armageddon - Les Effets Speciaux kan men special effect zien uit de film Armageddon.

Toy Story Playland

Toy Story Playland staat in het teken van de filmserie Toy Story. In het land is alles van speelgoed gemaakt. Zo zijn de hekken van dominostenen. In het parkdeel staan drie attracties: Toy Soldiers Parachute Drop, Slinky Dog Zigzag Spin en RC Racer.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Walt_Disney_Studios_Park&oldid=573698"