Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Crush's Coaster

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Crush's Coaster
Crush Coaster (5978004457).jpg
Een lange rij voor Crush's Coaster
Algemene informatie
Locatie Walt Disney Studios Park
Themagebied Worlds of Pixar
Soort attractie Stalen draaiende achtbaan
Bouwer(s) Maurer AG
Opdrachtgever
Ontwerper Walt Disney Inmagineering
Status Geopend
Bouw
Opening 9 juni 2007
Sluiting
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Finding Nemo
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur 1:55
Aantal voertuigen
Capaciteit
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Cruch's Coaster is achtbaan in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs. De attractie is geopend in 2007 en staat in het teken van de film Finding Nemo. De achtbaan is (haast) geheel overdekt, slechts een klein stukje vindt buiten plaats.

Cruch's Coaster is een draaiende achtbaan. Dit betekend dat de wagentjes in het rond draaien. Men zit met maximaal vier personen in een karretje, waarin de bankjes met de rug tegen elkaar aan zitten.

Geschiedenis

Op 11 januari 2005 werd bekend dat het Walt Disney Studios Park werd uitgebreid met onder andere een nieuwe achtbaan. Deze zou in de Animation Courtyard te liggen, de huidige Toon Studio. Dit zou zijn ter gelegenheid van de 15e jaardag van Disneyland Parijs in 2007. Op 9 juni dat jaar ging de attractie open voor het publiek.

Al snel bleek dat de attractie zo populair was, dat de wachtrij al snel kon oplopen tot twee uur. In 2008 werd onderzocht of er misschien een FastPass-rij voor de attractie zou kunnen worden ingevoerd. Dit is niet doorgegaan, omdat te veel mensen anders de FastPass gingen gebruiken en de rij als nog lang werd. Sinds 2013 is er een singleriders-rij aan de attractie toegevoegd. Vanwege het lange wachten is er een game voor de telefoon bedacht voor in de wachtrij van de attractie.

Beschrijving

Men komt in de wachtrij naast de attractie te recht. Hierbij staat verschillende boorden, waar men wordt opgeroepen de oceaan te beschermen. Men loopt het gebouw binnen en komt in de haven van Sydney terecht. Daar wordt men uitgenodigd op de rug van schildpad Crush te klimmen en reis te maken door de wateren van Finding Nemo.

Men neemt een duik in de oceaan en ontmoet Nemo en Squirt in het Great Barrier Reef. Men gaat naar het donkere gedeelte, waar een diepzeehengelvis wordt ontmoet. Men reist af naar een gezonken onderzeeër. Hier bevindt zich een groep kwallen en de haai Bruce. In het laatste gedeelte gaat men door de Oost-Australische Golfstroom en maakt het karretje allerlei bochten en begint te draaien. Aan het einde keert men terug in de haven van Sidney waar Crush en andere figuren bezoekers uitzwaaien.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Crush%27s_Coaster&oldid=724961"