Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Earful Tower

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Earful Tower in de Disney's Hollywood Studios.

De Earful Tower is een watertoren die te vinden is/was in twee Disney-parken. De watertoren ziet er uit als een normale watertoren, maar op het daar zijn twee oren (ears) te vinden. Zo lijkt de toren op Mickey Mouse. De watertoren is gebaseerd op de watertoren van de Walt Disney Studios in Burbank, maar daar heeft de toren geen Mickey Mouse-oren.

Vandaag de dag is de toren alleen nog maar te vinden het Walt Disney Studios Park bij Parijs. Daar wordt de toren ook wel Earfell Tower genoemd. De toren is geplaatst in 2002 en is daar 49,7 meter hoog. De toren is het logo van het Walt Disney Studios Park. 's Avonds en 's nachts wordt de toren verlicht. De toren is te vinden aan het begin van het park.

Vroeger stond de toren ook in Disney's Hollywood Studios in Florida. De toren werd daar geopend in 1989 en was 39,6 meter hoog. De toren stond op het backstage-gedeelte van het park en was alleen van dichtbij te zien vanuit de attractie Studio Backlot Tour, die inmiddels ook gesloten is. De toren was samen met de voorgevel van The Great Movie Ride het logo van het park. In 2001 werd deze rol overgenomen door The Sorcerer's Hat, die inmiddels ook is afgebroken. De Earful Tower is uiteindelijk in de Disney's Hollywood Studios afgebroken op 29 april 2016 om plaats te maken voor een nieuw themagebied.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Earful_Tower&oldid=687337"