Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Animagique

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Animagique
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Algemene informatie
Locatie Frankrijk Walt Disney Studios Park
Themagebied Toon Studio
Soort attractie Live-show
Bouwer(s)
Opdrachtgever
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status
Bouw
Opening 16 maart 2002
Sluiting 31 januari 2016
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door Mickey and the Magican
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Mickey Mouse & Donald Duck
Dombo
Jungle Book
Pinokkio (2002-2002)
De kleine zeemeermin (2002-2016)
De leeuwenkoning
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur 20 minuten
Aantal voertuigen
Capaciteit
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Animagique was een show in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris. De show bevond zich in het "Animagique Theatre" (Studio 3) naast Disney Studio 1. De show moest je niet verwarren met CinéMagique. Deze werd toentertijd ook opgevoerd in het park in een ander theater. Animagique is een samenstelling van animation (animatie, oftewel tekenfilm) en magique (magie). De voorstelling stond in het teken van de verschillende Disney-figuren en was bedoeld voor het gehele gezin.

De voorstelling vond begon met Mickey Mouse en Donald Duck die beide tekeningen maakten. Terwijl Mickey een prachtig kasteel maakte, had Donald geen inspiratie. Wanneer Mickey een pauze neemt en weggaat, besluit hij de verboden bibliotheek binnen te gaan waar alle Disneyfilms opgeslagen liggen. Hier neemt komt hij figuren tegen uit Dombo, Jungle Book, De kleine zeemeermin en De leeuwenkoning, waarbij populaire liedjes gezongen worden.

Zo'n 5 tot 7 keer dag werd de voorstelling opgevoerd. De voorstelling duurde zo'n 20 minuten. In 2016 werd de voorstelling vervangen door een nieuwe voorstelling genaamd Mickey and the Magican die tegenwoordig nog te zien is.

Geschiedenis

Voor de show werden nieuwe technieken gebruikt. Veel objecten en personages tijdens de school verdwenen of verschenen door middel van zwarte doeken. Borden en kleinere poppen werden ook vastgehouden door acteurs die volledig zwart gekleed waren. Doordat het volledig donker is tijdens voorstelling, zien ze deze niet. Dit is ook de reden waarom fotograferen met flits tijdens de voorstelling verboden was. Door flits worden de acteurs in één keer zichtbaar. De acteurs moesten een intensieve training volgen voor de voorstelling, aangezien alles synchroon moet gebeuren in het donker. Voor de opening in 2002 moesten alle acteurs ook Taï Chi-lessen volgen.

Toen de voorstelling opende in 2002 was deze iets anders. In plaats van De kleine zeemeermin was er een andere scene. Dit was de walvis-scene uit de film Pinokkio. Deze bestond uit de walvis Monstro met Pinokkio in zijn buik. Over de scene waren veel klachten, aangezien het te eng zou zijn voor kinderen. Na een paar maanden werd de voorstelling gesloten om de scene te vervangen door De kleine zeemeermin. Na een paar weken heropende de show weer. Door de jaren heen veranderde er weinig aan de voorstelling. Wel kwamen er in de laatste jaren nieuwe lichteffecten en kleine toevoegingen.

Net als bij veel voorstellingen in Disneyland Paris was Animagique een combinatie van Engels en Frans. Donald Duck praatte Engels, terwijl Mickey Mouse Frans sprak. De liedjes werden ook in een van de twee talen opgevoerd.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Wanneer de gasten de zaal in kwamen zagen zij een groot boord met Animagique wat uit één stuk leek te bestaan. Wanneer de lichten uitgingen, werd de "A" omhoog gesleept en behoren de andere letters te bewegen en te draaien. Deze werden verdwenen vervolgens langs de zijkanten van het toneel. Ondertussen begonnen de lichten te knipperen en werden de gasten getransporteerd naar de wereld van Mickey Mouse.

Als eerste scene kregen de gasten een kamer te zien met twee tekentafels en een grote kluis. Donald Duck en Mickey Mouse lopen op dat moment binnen en begroeten de gasten. Mickey hangt een sleutel aan zijn tafel. De twee beginnen met tekenen. Op Donald Ducks tafel verschijnt een slechte tekening van een huis, terwijl Mickey een mooie tekening maakt van het Disneykasteel. Tijdens het tekenen probeert Donald regelmatig bij Mickey af te kijken, maar wordt steeds weggestuurd. Mickey besluit een pauze te nemen en laat de sleutel achter. Hij legt Donald uit dat de sleutel van de grote kluis is. De kluis is de zogeheten "Cinematheque" waar alle Disneyfilms opgeslagen liggen. Mickey waarschuwt Donald de kluis niet te openen, aangezien dit verboden is. Wanneer Mickey weg is, besluit Donald dit toch te doen.

Donald wandelt door de gangen en wordt door middel van zwevende boordjes naar het archief geleid. Hier vindt hij verschillende banden met Disneyfilms. Wanneer hij deze aanraakt hoort hij fragmenten uit liedjes van Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Doornroosje en Fantasia. Deze fragmenten worden plotseling onderbroken door het nummer "Pink Elephants on Parade" en verschillende roze olifanten uit Dombo verschijnen tot Donalds verbazing. Zij zetten de boel op stelten en aan het einde verschijnt enorm grote olifant achterin het archief.

Donald besluit vervolgens verder te kijken en vindt de band van Jungle Book. Vervolgens verschijnen allemaal linalen en apen en wordt het nummer I Wan'na Be Like You gezongen door koning Louie en de beer Baloe. Deze scene eindigt met een vis die plotseling achter de banden vandaan komt. Wanneer Donald dit opmerkt, worden de lichten gedimd. Er worden een scherm naar beneden gehaald en Donald blijkt onder water te zijn in de wereld van De kleine zeemeermin. Op dat moment wordt het nummer Under the Sea (in het Frans) opgevoerd en verschijnen steeds meer vissen. Na afloop van het nummer wordt het scherm weer omhoog gehaald en komt in De leeuwenkoning terecht. Het nummer I Just Can't Wait to Be King wordt opgevoerd met de personages Simba, Nala en Zazu. Aan het einde word de rotsscene nagespeeld met Rafiki en een stukje uit nummer The Circle of Life.

Aan het einde komt men weer terug uit de tekenstudio, waar Mickey is teruggekomen. Hij merkt op dat de sleutel en Donald weg zijn, terwijl de kluis open is. Wanneer hij naar kluis loopt, komt Donald terug. Mickey is eerst boos op Donald, maar Donald vertelt over de verhalen en dat hij nu genoeg inspiratie heeft. Uit de kluis komen vervolgens ook Baloe, Rafiki en koning Louie en het nummer "Animagique" wordt opgevoerd terwijl de gordijnen sluiten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Animagique&oldid=724929"