Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Disney Newport Bay Club

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney Newport Bay Club
Nuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.png
Lake Disney, Paris 2013.jpg
Uitzicht op Newport Bay Club vanuit New York
Slogan
Plaats Disneyland Paris
Eigenaar
Opening april 1992
Sluiting
Eerdere namen
Thema New England
Kamers 1093
Suites 12

Website
www.disneylandparis.nl
op RCDB

Disney Newport Bay Club is een van de zeven hotels in Disneyland Paris. Het hotel bevindt zicht aan Lake Disney tussen Disney Sequoia Lodge en Disney Village. Disney Newport Bay Club is het grootste hotel van het resort en heeft bijna 1.100 kamers. Hiermee is het ook een van de grootste hotels van heel Frankrijk. Het hotel is vernoemd naar de Amerikaanse stad Newport in de staat Rhode Island. Het hotel is gebaseerd op havenstadjes die men in New England vindt. De architectuur lijkt dan ook erg op gebouwen in staten als Massachusetts, Maine, New Hampshire, Connecticut en Vermont.

Het hotel heeft sinds 2016 vier sterren. In het hotel vindt men veel verwijzingen naar de zeevaart. Disney Newport Bay Club is een van de luxere hotels van het resort. Het beschikt over een eigen zwembad en heeft verschillende suites. Vanuit het hotel heeft men uitzicht op Hotel New York, wat precies aan de overkant van het hotel ligt. Het hotel heeft ook een kleine vuurtoren dat aan de achterkant van het hotel staat.

Geschiedenis

Het hotel werd ontworpen door de Amerikaanse architect Robert A. M. Stern. Hij ontwierp ook Disney Hotel Cheyenne, een ander hotel in het resort. Eerder ontwierp Stern als Disney's Yacht Club Resort en Disney's Beach Club Resort in het Walt Disney World Resort in Florida. Deze twee hotel hebben veel overeenkomsten met Disney Newport Bay Club. Het hotel werd geopend in 1992 tegelijk met de rest van het resort. Tijdens de opening was Disney Newport Bay Club het grootste hotel van West-Europa. Tegenwoordig is het hotel nog een van de grootste hotels in Europa. Doordat Disneyland Paris weinig gasten trok na de opening, moest het hotel in de winter van 1992 dicht om kosten te besparen. In 1993 werd het hotel heropend.

Door achterstallig onderhoud werd in 2013 begonnen met een grote verbouwing van het hotel. Tijdens deze verbouwing werd steeds een gedeelte van het hotel gesloten, terwijl de rest van het hotel open bleef. Er werd begonnen met de oostvleugel, vervolgens de westvleugel en uiteindelijk het centrale gedeelte. Tijdens de verbouwing werden de decoraties in het hotel aangepast en de kamers vernieuwd. Sindsdien bevatten de kamers verwijzingen en kunstwerken met Donald Duck. Ook werd het zwembad aangepakt en is het sindsdien zijn de binnen- en buitenbaden weer met elkaar verbonden. Tijdens de verbouwing koos men er ook voor om de bar en de winkel met elkaar te verwisselen. De bar zat normaal aan de achterkant naast de receptie. Tegenwoordig zit deze tegenover de receptie in de voormalige winkelruimte. Ook werden de systemen vervangen en kwam een wifi.

Oorspronkelijk was Disney Newport Bay Club een 3-sterrenhotel. Nadat de verbouwing in 2016 werd afgerond kreeg het hotel vier sterren.

Omschrijving

Voorzieningen

Newport Bay Club bestaat uit slechts één gebouw waarin alle kamers en voorzieningen liggen. In het centrale gedeelte bevinden zich de meeste voorzieningen van het hotel. Gasten komen binnen door middel van een centrale hal. Aan de rechterhand ligt de incheck- en servicebalie met daarnaast het winkeltje Bay Boutique. Aan de rechterhand bevindt men de bar Captain Quarter's Bar waar men koude en warme dranken kan drinken. Aan de achterkant van het gebouw bevinden zich twee restaurants:

  • Cape Cod; wat voornamelijk gericht is op visgerechten met Middellandse Zee-invloeden.
  • Yacht Club; wat een algemeen restaurant met een breder menu.

Tijdens het ontbijt bieden beide restaurants min of meer hetzelfde aan. Gasten kunnen dan kiezen in welke van de twee ze kunnen ontbijten. Voor gasten uit speciale kamers is er nog de Compass Club Lounge. Dit is een speciaal restaurant voor gasten uit Compass Club-kamers. Zij hebben hier hun ontbijt, kunnen hier een drankje doen en krijgen ook snacks aangeboden. Dit restaurant bevindt zich aan de achterkant tegenover de bar. Daarnaast bevindt zich nog een speelhoek voor kinderen in het centrale gedeelte van het hotel.

Het hotel beschikt over een eigen zwembad; de Nantucket Pool & Health Club. Dit zwembad bevindt zich in de oostvleugel van het gebouw en bestaat uit een binnen- en buitenzwembad. In het binnenzwembad is ook een grote boot gevestigd, waar vanuit bezoekers een overzicht hebben over het zwembad. Bij het zwembad zit ook een fitnessruimte en welnesscentrum.

Newport Bay Club beschikt over een eigen congrescentrum. Dit bevindt zich in de westvleugel van het gebouw en is door middel van een gang met de rest van het hotel verbonden. Het hotel heeft een van de grootste congrescentra van het resort met 5.500 m². In het congrescentrum zijn 27 zalen van verschillende groottes. Daarnaast beschikt het centrum over een eigen receptie.

Kamers

Een stuk park naast het hotel met rechts het vuurtorentje

Newport Bay Club heeft drie verschillende soorten kamers. Dit zijn:

  • Superior kamer; dit zijn de standaardkamers. Er zijn standaardkamers voor twee of vier personen. Alle standaardkamers voor vier personen hebben twee tweepersoonsbedden. Sommige van deze kamers beschikken ook over een eigen terras of uitzicht op Lake Disney.
  • Superior familiekamer; dit zijn grotere standaardkamers voor 5 tot 6 personen. Zij bestaan twee tweepersoonsbedden en een slaapbank. Sommige van deze kamers hebben uitzicht op Lake Disney. Van dit kamertype zijn er slechts 15 beschikbaar.
  • Compass Club kamer; dit zijn luxere kamers. Gasten uit deze kamers zijn lid van de "Compass Club". Zij hebben een eigen eetzaal en receptie en bevinden zich op de bovenste twee etages van hotel. Zij kunnen op bepaalde tijden drankjes en snacks halen in de Compass Club Lounge.

Daarnaast heeft het hotel nog 12 suites. Deze kun je onder verdelen in drie soorten:

  • Executive Suite; dit zijn suites van 55 m². Deze suites hebben een grote zithoek in de kamer en een ligbad.
  • Vice-Presidential Suite; dit zijn suites van 50 tot 63 m². Deze suites bestaan uit twee kamers, hebben een zithoek, een ligbad en een aparte douche.
  • Presidential Suite; dit is een suite van 83 m² en de meeste luxe suite in het hotel. Het bestaat uit verschillende kamers, heeft een zithoek, een bubbelbad en aparte douche. Deze suite heeft ook uitzicht op Lake Disney.

De gasten in deze suites behoren ook tot de Compass Club. Ook hebben de gasten uit de suites speciale VIP-services.

Omgeving

Rondom het hotel is een klein park aangelegd waar een parcour heenloopt om te joggen.

Het hotel beschikt over een eigen bushalte voor shuttelbussen naar de parken. De shuttelbus komt slechts enkele 15 minuten, aangezien deze gedeeld wordt met Hotel New York en Sequoia Lodge. Veel gasten kiezen daarom om te lopen naar de Disneyparken via Lake Disney en Disney Village. Dit duurt zo'n 5 tot 10 minuten.

Bronnen


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Newport_Bay_Club&oldid=724590"