Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Golf Disneyland

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Golf Disneyland is een golfbaan, die bij het Franse pretparkenresort Disneyland Paris hoort. De golfbaan ligt buiten de ringbaan, ten zuidoosten van het resort. Golf Disneyland bestaat sinds de opening van het resort in 1992. Golf Disneyland richt zich vooral op tieners en volwassenen. De baan is het gehele jaar open.

De golfbaan is 91 hectare groot en bestaat uit drie banen met 9 holes. In totaal zijn er 27 holes die liggen verspreid over de golfbaan. Alle banen staan in het teken van een Disneypersonage; Alice (uit Alice in Wonderland), Winnie the Pooh en Peter Pan. Daarnaast is er nog een oefenzone voor beginners.

Alle drie de banen beginnen en eindigen bij het clubhuis. In het clubhuis is een restaurant waar niet-golfers en golfers een drankje en hapje kunnen doen, de Clubhouse Grill. Ook is er een terras bij het restaurant. Daarnaast is er nog een winkel waar golfspullen te koop zijn, genaamd Goofy's Pro Shop, een vergaderzaal en kleedruimtes.

Het opvallendste aan de baan is toch wel de baan is de vorm van Mickey Mouse.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Golf_Disneyland&oldid=453649"