Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disney Village

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney Village
Parade in Disney Village 2.jpg
Een parade in Disney Village
Slogan
Plaats Marne-la-Vallée, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Eigenaar
Opening 12 april 1992
Sluiting
Eerdere namen Festival Disney
Seizoen
Oppervlakte
Bezoekers
Medewerkers
Omzet
Winst
Attracties
Achtbanen
Darkrides
Simulators
Waterattracties

Website
De website van de Disney Village
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Disney Village is een uitgaansgebied in het Franse Disneyland Paris. Disney Village ging open in 1992 als Festival Disney, maar in 1996 is het veranderd naar de huidige naam. In Disney Village zijn verschillende restaurants en winkeltjes te vinden. Ook is er entertainment voor als het park dicht is.

Disney Village ligt naast het Walt Disney Studios Park en tegenover het Disneyland Park. Via een groot plein zijn drie delen met elkaar verbonden. Vijf van de zeven Disneyhotels hebben routes lopen van en naar de parken door Disney Village heen.

Disney Village is gebaseerd op Disney Springs in het Walt Disney World Resort in Florida.

Omschrijving

Verloop

In de Disney Village is er niet echt duidelijk één thema. Hierdoor is er een groot themaverschil. Als men voor de Disney Village staat ziet men aan de linkerkant dat haast alle gebouwen in dezelfde stijl zijn opgetrokken. Een ijzerachtig-grijze met rode kleur, erg strak en modern. Aan de rechterzijde verschillen de gebouwen meer qua stijl. Deze meeste restaurants en winkels zijn van binnen ook gethematiseerd; iets wat je bij Disneyparken wel vaker ziet.

Men betreedt de Disney Village via het grote plein, waar men ook het treinstation en de twee parken kan bereiken. De ingang was vroeger een grote poort met daar boven de naam van de winkelstraat. Vanwege veiligheidsmaatregelen is de tassencontrole ingevoerd. Hierdoor is de ingang van de Disneyparken en de Disney Village verplaatst naar het plein voor het Walt Disney Studios Park. De straat wordt nu via de linkerzijde bereikt. In de straat staan verschillen gebouwen met verschillende thema's. Jaren 50-restaurant Annette's Diner ziet er bijvoorbeeld als een echt diner-restaurant. Planet Hollywood heeft bij de ingang een enorme wereldbol staan. Toch heeft de straat aan het begin een normale opstelling, zoals de meeste winkelstraten. De straat gaat rechtdoor en heeft zowel links als rechts winkels en restaurants. Halverwege de straat is een doorgang naar een klein pleintje met allerlei restaurants, waaronder een McDonald's.

Via het plein of de winkelstraat is Lake Disney te bereiken. Hier stopt de Disney Village. Vanaf de walkant van Lake Disney zijn drie Disney-hotels te zien Disney Hotel New York, Disney Sequoia Lodge en Disney New Port Bay Club. Ook zijn er looproutes naar Disney Hotel Cheyenne en Disney Hotel Santa Fe. Bezoekers kunnen rondom het meer lopen of waterfietsen op het meer. Ligt de luchtballon PanoraMagique op het meer, wat gasten uitzicht geeft over het park en de wijde omgeving. Deze luchtballon wordt ook soms gebruikt als het symbool voor het winkelgebied.

Winkels en restaurants

Restaurants

Winkels:

  • World of Disney
  • Disney Store
  • Disney Fashion
  • The Disney Gallery
  • World of Toys
  • Lego Store
  • Planet Hollywood Gifts
  • Rainforest Cafe Retail Village
  • Bureau de change (geldwisselkantoor)Overige activiteiten

In de Disney Village is vooral veel te beleven als de Disney-parken gesloten zijn en na etenstijd. Op Lake Disney kan men bijvoorbeeld een tocht je maken met een waterfiets. Ook ligt op het meer PanoraMagique. Dit een luchtballon die uitzicht bied over het park en de omgeving. Men kan zelfs de Franse hoofdstad Parijs zien op heldere dagen.

In Disney Village worden ook nu en dan shows en parades opgevoerd, vooral tijdens bijzondere evenementen. Voor een film kan men terecht bij Cinéma Gaumount. Vaak draaien hier verschillende Disney-films en zowel Engels als Frans.

Website


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Village&oldid=724734"