Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Disney Sequoia Lodge

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney Sequoia Lodge
Nuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.png
Beaver dam in EuroDisney.jpg
Een beverdam in het resort
Slogan
Plaats Disneyland Paris
Eigenaar
Opening april 1992
Sluiting
Eerdere namen
Thema Amerikaanse nationale parken
Kamers 1011
Suites 14

Website
www.disneylandparis.nl
op RCDB

Disney Sequoia Lodge is één van de zeven hotels in Disneyland Paris. Het hotel opende in 1992 en heeft drie sterren. Sequoia Lodge ligt aan Lake Disney naast Disney Village. Het ligt tussen Disney Newport Bay Club, Disney Hotel New York en Disney Hotel Cheyenne. Het thema van het hotel zijn de Amerikaanse nationale parken in het noordwesten van de Verenigde Staten. Het uiterlijk van het hotel doet denken aan de natuur in de staten Montana, Washington, Idaho en Oregon. Het hotel is dan ook gebaseerd op de nationale parken Yosemite en Yellowstone.

Sequoia Lodge is vernoemd naar de bomensoort Sequoia, oftewel de kustmammoetboom. Deze bomen vindt men veel in het westen van Canada en de Verenigde Staten. Rondom het hotel liggen dan ook verschillende van deze bomen. Een lodge is een houten huis in de Amerikaanse wildernis. Vooral in het begin van de 20e eeuw waren deze lodges populair om te overnachten. Het hotel bestaat uit een groot hoofdgebouw met voorzieningen, kamers en suites. Daarnaast zijn er zes kleinere aparte gebouwen die lodges genoemd worden. Vijf daarvan bevatten hotelkamers en eentje het zwembad.

Geschiedenis

De grote kustmammoetbomen in het park rondom het hotel.

Het hotel werd ontworpen door de Franse architect Antoine Grumbach. Hij wilde het hotel laten lijken op de lodges in de Verenigde Staten. Zijn grootste bron van inspiratie was Old Faithfull Inn in Yellowstone National Park. Disney's Wilderness Lodge in Florida vormde ook een bron van inspiratie, aangezien de hotels erg op elkaar lijken. Rondom het hotel werd ook een groot park aangelegd met 500 kustmammoetbomen. Deze bomen zijn speciaal uit de Verenigde Staten en Canada naar Disneyland Paris vervoerd. Het hotel werd geopend in 1992 tegelijk met de rest van het resort.

Op de ochtend van 8 september 1996 brak er brand uit in het hotel. Hierbij moest het hotel geëvacueerd worden in de vroege ochtend. Hierbij ontstond veel schade aan het dak en een aantal kamers waren verwoest. Desondanks kon de schade snel hersteld worden en een aantal weken later was het hotel weer geopend.

Tussen 2011 en 2012 begon een renovatie van het hotel vanwege het 20-jarig bestaan van Disneyland Paris. Deze verbouwing was gericht op het vernieuwen van de kamers in het hotel. Tijdens de renovatie werden ook kunstwerken en verwijzingen naar de Disneyfilm Bambi toegevoegd. Ook werden de kamers geupdated met nieuwe televisies. Tussen 2020 en 2022 vond een renovatie van de buitenkant plaats. Tijdens beide renovaties bleven de hotels gewoon geopend en werd steeds een bepaald blok afgesloten voor gasten. Toch was het hotel een aantal maanden dicht vanwege de coronapandemie.

Omschrijving

Hotelgebouw

Het hotel bestaat uit een hotelgebouw en zes kleine lodges. In het hotel gebouw bevinden zich de meeste voorzieningen van het hotel. Hier vindt je de centrale lobby met de incheck- en servicebalie. Aan de achterzijde van het hotel bevinden zich twee restaurants. Dit zijn Hunter’s Grill en Beaver Creek Tavern. Beide restaurants zijn bedoeld voor ontbijt en diner. Gasten kunnen kiezen in welke van de twee restaurants ze willen eten. De twee restaurants verschillen alleen qua thema van elkaar; het eten is exact hetzelfde.

Naast de lobby bevindt zich de Bar Redwood Bar and Lounge, waar gasten een drankje kunnen doen bij een grote open haard. In en rond de lobby zijn ook verschillende zitplaatsen gemaakt waar gasten kunnen relaxen en bijkomen. Ook is er een groot terras met uitzicht op Lake Disney. Daarnaast is er nog de Golden Forest Club Lounge. Dit een speciaal restaurant waar alleen gasten van Golden Forest Club-kamers kunnen eten. In dit restaurant hebben zij ook hun ontbijt en kunnen er snacks en drankjes halen. Daarnaast bevinden zich nog een klein winkeltje in het hotel genaamd Northwest Passage met souvernirs en een speelhoek voor kinderen. In het hotel is ook een kleine zaal voor conferenties.

Het zwembad zit in een apart gebouw van het hotel. Het is de eerst van de zes lodges en heeft de naam Quarry Pool en Health Club. Via een pad met overkapping kunnen gasten vanuit het hoofdgebouw wandelen naar dit gebouw. In dit gebouw bevinden zich het zwembad, een fitnessruimte en welnesscentrum. Het zwembad bestaat uit een binnen- en buitenbad. Het binnenbad beschikt over een eigen glijbaan. Sequoia Lodge beschikt ook over het grootste zwembad van de Disneyhotels.

Kamers

Het park met op de achtergrond het gebouw.

Het kamers van het hotel zitten zowel in het hoofdgebouw als vijf van de zes lodges. In het hoofdgebouw zitten de kamers in de noordvleugel (North Wing) of zuidvleugel (South Wing). De vijf lodges met kamers liggen naast het zwembad aan de kant van de noordvleugel. De namen zijn:

  • Yellowstone Lodge (101-184)
  • Yosemite Lodge (201-284)
  • Sierra Lodge (301-384)
  • Monterey Lodge (401-454)
  • Big Sur Lodge (501-554)

Van de vijf lodges hebben alleen de eerste drie een lift, aangezien deze meer kamers hebben. In de lodges vindt men enkel standaardkamers.

Sequoia Lodge heeft drie soorten kamers:

  • Standaardkamer; dit is het eenvoudigste kamertype. Er zijn standaardkamers voor 2 personen met één groot tweepersoonsbed en voor 4 personen met twee tweepersoonsbedden. De standaardkamers bevinden zich in de lodges, maar er zijn ook standaardkamers in het hoofdgebouw zelf. Dit zijn speciale standaardkamers die dichterbij de voorzieningen liggen en worden Montana kamers genoemd. Er is een mogelijkheid om een kamer met uitzicht aan de te vragen.
  • Golden Forest Club-kamer; dit zijn de luxere kamers en bevinden in het hoofdgebouw. Zij bevinden zich op een privé-etage en hebben een eigen receptie en lounge. In deze lounge wordt in de ochtend gratis ontbijt aangeboden, kan men gratis drankjes halen en 's middags gratis snacks halen. Sommige van deze kamers hebben ook een eigen balkon. Er is een mogelijkheid om uitzicht op Lake Disney aan te vragen.
  • Golden Forest Club-suite; zijn de enige suites in het hotel en zijn geschikt voor twee personen. Deze suite heeft eigen zithoek, balkon, eettafel en kleine keuken met koffiezetapparaat. Gasten zijn ook lid van de Golden Forest Club. De suites bevinden zich op dezelfde verdieping en hebben dezelfde voorzieningen als hen. De suites zijn een stuk groter dan de kamers; ze zijn 55m².

Overige voorzieningen

Het hotel beschikt over een groot park met verschillende wandelpaden. Dit park is vormgegeven als een Amerikaans nationaal park met verschillende unieke dingen, zoals een beverdam. Tussen het hoofdgebouw en het zwembad bevindt zich ook een speeltuin voor kinderen. Het park verbonden met de wandelpaden langs de Río Grande. Hier langs lopen gasten van Hotel Sante Fé en Hotel Cheyenne naast Disney Village. Door dit park lopen ook verschillende jogroutes.

Aan de voorkant van het hotel ligt een bushalte met shuttelbussen naar de Disneyparken. Deze shuttelbus wordt gedeeld met Hotel New York en Newport Bay Club. Hierdoor komen de bussen slechts om de 15 minuten. Gasten kunnen via de achterkant ook lopen naar de Disneyparken via Disney Village. De meeste gasten kiezen hiervoor, aangezien de afstand slechts 5 tot 10 minuten is. Op drukke dagen rijdt er ook een kleine trolley tegen betaling rond Lake Disney, zodat gasten de afstand niet hoeven te lopen.

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Sequoia_Lodge&oldid=724594"