Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Disney Hotel New York — The Art of Marvel

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Disney Hotel New York)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney Hotel New York
The Art of Marvel
Nuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.png
Vue du lac de Disney Land Paris.jpg
Lake Disney met op de achtergrond het hotel
Slogan
Plaats Disneyland Paris
Eigenaar
Opening april 1992
Sluiting
Eerdere namen
Thema Art deco
New York City
Marvel
Kamers 561
Suites 25

Website
www.disneylandparis.nl
op RCDB

Disney Hotel New York — The Art of Marvel, vaak Hotel New York genoemd, is een van de zeven hotel in Disneyland Paris. Het hotel opende in 1992 tegelijk met de rest van het resort. Zoals de naam zegt is het hotel geïnspireerd door de Amerikaanse stad New York City. Het hotel is gebouwd in de stijl van de art deco met een skyline van verschillende wolkenkrabbers. Het hotel ligt aan Lake Disney tussen Disney Sequoia Lodge en Disney Village. Het hotel ligt precies tegenover Disney Newport Bay Club.

Oorspronkelijk was ook de binnenkant in de stijl van de art deco. Sinds 2021 is het hotel verbouwd en is de binnenkant compleet vernieuwd. De binnenkant van het hotel heeft tegenwoordig een meer modern design in de stijl van de superhelden van Marvel. Na de verbouwing werd de naam van het hotel ook veranderd naar Disney Hotel New York — The Art of Marvel, waar het voorheen nog gewoon Hotel New York is. Hotel New York is een hotel met vier sterren.

Geschiedenis

De bloembedden op Rockefeller Plaza

Het hotel werd ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves. Hij ontwierp het hotel aan de hand van verschillende gebouwen en plaats in New York City, waaronder Manhattam, de Rockerfeller Center en Gramercy Park. Ook was hij geïnspireerd door de art decostijl. Deze was populair in New York City in de jaren 1920 en 1930. Ook waren er veel verwijzingen naar appels te vinden in het gebouw. Dit komt doordat New York City als bijnaam the Big Apple (de Grote Appel) heeft. Graves koos ervoor om het hotel naar New York City te thematiseren, aangezien het dichtbij het spoorwegstation en de winkels van Disneyland Parijs ligt. Hotel New York is gebouwd op het kleinste grondoppervlak voor hotels en is daarom ook een van de hoogste.

In 1992 opende het hotel tegelijkertijd met de rest van het resort. In 1996 werd de buitenkant van het hotel compleet opnieuw geschilderd. Het hotel had oorspronkelijk een blauwe, maar dat jaar koos men voor bruintinten. In 1997 werden er ook schoorstenen op de daken toegevoegd. Over de jaren heen was er voor de rest gedaan aan het hotel. Hierdoor was het hotel vrij verouderd. Hotel New York werd als een van de laatste Disneyhotels gerenoveerd. In 2017 werd bekend dat het hotel in 2018 voor 15 maanden gesloten zou worden voor een verbouwing. Deze verbouwing duurde ook nog eens een stuk langer door de uitbraak van de coronapandemie.

Het hotel zou eigenlijk opnieuw geopend worden in juni 2020, maar dit werd uitgesteld naar begin 2021. Door de verbouwing verdween de art decostijl uit de binnenkant van het hotel. Aan de buitenkant van het hotel veranderde niets behalve schilderwerk. Het hotel werd van binnen opnieuw ingericht met een hele moderne designerstijl en veel verwijzingen naar de superheldenfilms van Marvel. Tijdens de verbouwing werkten 95 kunstenaars aan 300 kunstwerken voor het hotel. Ook werden de restaurants aangepast en sommige veranderden van naam. Het restaurant Parkside Diner kreeg de naam Downtown Restaurant en New York City Bar werd veranderd in Skyline Bar. Ook werden de systemen in het hotel veranderd. Hier de verbouwingen zijn ook de tennisbanen van het hotel weggehaald. Zij zijn vervangen door een basketbalveld.

Omschrijving

Voorzieningen

Alle kamers en voorzieningen van het hotel zitten in één gebouw. Dit gebouw bestaat uit vier delen. Het middelste gedeelte heet Midtown en hier liggen de meeste voorzieningen. Midtown is vormgegeven door middel van zeven torens die naast elkaar staan. Dit is dan ook het hoogste gedeelte van het hotel. Rechts van Midtown ligt het gedeelte Gramercy Park. Dit gebouw heeft van bovenaf gezien een U-vorm en ligt rondom een binnenplaats. Dit gedeelte is gebaseerd op de beroemde huizen (brownstones) in de wijken Brooklyn en Queens. Aan de andere kant van het hotel ligt Brownstone wat in dezelfde stijl gebouwd is. Hier liggen de twee restaurants. Deze drie liggen rondom een centraal plein, wat Rockerfeller Plaza genoemd wordt. Het vierde deel ligt lnks van het hotel en is het congrescentrum.

Een gele taxi voor de ingang van het hotel

Gasten komen binnen in het gedeelte Midtown via een grote hal die helemaal doorloopt tot de achterkant van het gebouw. Aan de rechterkant vindt men de receptie en servicebalie en aan de linkerkant de Skyliner Bar. In deze bar kan men een drankje doen en geeft via projectieschermen uitzicht over de stad New York City. De schermen veranderen ook af en toe, waardoor men soms superhelden voorbij ziet komen. Via een gang naast de bar vindt men een speciale speelhoek voor kinderen en toegang tot het terras. Deze gang loopt door naar het gedeelte Gramercy Park. In het centrale gedeelte vindt men ook het winkeltje, de New York Boutique. Via een gang aan de linkerkant komt men in het gedeelte Brownstone terecht. Hier vindt men twee restaurants:

  • Manhattan Restaurant; dat vooral Italiaanse gerechten aanbiedt.
  • Downtown Restaurant; dat vooral traditionele Amerikaanse gerechten aanbiedt met Chinese en Italiaanse invloeden.

Gasten kunnen in beide restaurants ontbijten. Tijdens het ontbijt wordt precies hetzelfde menu aangeboden. De gang naar de restaurants geeft ook toegang tot het congrescentrum. Daarnaast is er nog de Lounge Bar, waar gasten ook drankjes kunnen halen.

In het hotel is een nog de Empire State Lounge. Deze is alleen beschikbaar voor gasten van de Empire State Club, een speciaal type kamer. Zij hebben hier alleen toegang toe en hebben hier hun ontbijt. Ook kunnen ze hier snacks en drankjes halen. In het hotel is er nog de Super Hero Station, waar kinderen hun superhelden kunnen ontmoeten. Ook is er de Marvel Design Studio, waar kinderen leren hoe ze hun superhelden en strips kunnen tekenen. In Gramercy Park bevindt zich de Metro Pool & Health Club. Dit is het zwembad van het hotel en bestaat uit een binnen- en buitenzwembad. Ook is hier een fitnessruimte en welnesscentrum te vinden.

In het congrescentrum zijn verschillende zalen te vinden. Het congrescentrum is 5.000 m² groot en heeft een eigen receptie.

Kamers

Het hotel heeft 565 kamers en 11 suites. Van de kamers zijn er twee soorten types:

  • Superior-kamer; dit is de standaardkamer en is geschikt voor vier personen. Het bestaat uit twee tweepersoonsbedden. Men heeft de mogelijkheid om een standaardkamer te nemen met een tuinterras of uitzicht op Rockefeller Plaza.
  • Empire Club-kamer; dit zijn luxere kamers en zijn geschikt voor twee of vier personen. Ook deze kamers hebben tweepersoonsbedden. De gasten in deze kamers zijn lid van de "Empire Club" en hebben een eigen eetzaal. Hier ontbijten zij en krijgen dan bezoek van Disneyfiguren. Ook kunnen zij hier drankjes en snacks halen op bepaalde momenten van de dag. Men kan ervoor kiezen om een kamer te nemen met uitzicht op Lake Disney. De kamers bevinden zich op een eigen etage van het hotel en hebben een eigen receptie.

Daarnaast zijn er nog vier verschillende soorten suites:

  • De Superhelden Suite
  • De Spider-Man Suite
  • De Avengers Suite
  • The Art of Marvel Presidential Suite

De gasten in deze suites behoren ook tot de "Empire Club".

Omgeving

De voormalige ijsbaan op Rockefeller Plaza in 2012. Tegenwoordig bestaat deze niet meer.

Rondom het hotel is een klein park gemaakt, waar men kan wandelen en ontspannen. Ook zijn er routes om te joggen. Op de plaats van de voormalige tennisbanen is tegenwoordig de Hero Training Zone. Dit bestaat uit een basketbal- en voetbalveld met een scheidsrechter en verschillende speeltoestellen. Dit veld bevindt zich achter het zwembad.

Op Rockefeller Plaza was oorspronkelijk een grote vijver te vinden met een daarachter een veld op te rollerskaten. Via een klein huisje kon met rollerskates huren. Dit kon ook gedaan worden door mensen die niet in het hotel waren. In de winter werd het veld sinds 1995 omgevormd in een ijsbaan. In plaats van rollerskates kon men toen echter schaatsen huren. In plaats van echt ijs gebruikte men speciale platen die net op ijs leken. Hierdoor besloot men na een aantal jaar de schaatsbaan het gehele jaar door open te houden. Tijdens de verbouwing werden de plaatsen in 2019 weggehaald. Bij het weghalen werd de skatebaan onder de platen zichtbaar. Op de grond van de skatebaan stond namelijk een grote kaart van Manhattan, waarop ook nog de Twin Towers afgebeeld stonden. Sindsdien de heropening is het niet meer mogelijk om te schaatsen of de skaten. Tegenwoordig ligt er een grasveld op deze plaats.

Aan de voorkant van het hotel is een bushalte voor shuttelbussen naar het park. Deze komt iedere 15 minuten en wordt gedeeld met Sequoia Lodge en Newport Bay Club. Veel gasten kiezen er echter voor om naar de Disneyparken te lopen via Disney Village, aangezien het wandelen slechts 5 minuten duurt.

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Hotel_New_York_—_The_Art_of_Marvel&oldid=724614"