Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Disney Davy Crockett Ranch

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Disney Davy Crockett Ranch
Nuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.png
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Slogan
Plaats Disneyland Paris
Eigenaar
Opening 1991
Sluiting
Eerdere namen
Thema Amerikaanse wildernis
Kamers 595 bungalows
Suites

Website
www.disneylandparis.com
op RCDB

Disney Davy Crockett Ranch is één van de zeven hotels van Disneyland Parijs. Hoewel de ranch vaak als hotel wordt gezien, is het in feite een bungalowpark. Het hotel heeft 595 bungalows en staat in het teken van de Amerikaanse wildernis. Disney David Crockett Ranch ligt als enige Disneyhotel buiten het resort, waardoor het een heel eind van de Disneyparken af ligt. Het hotel is alleen geschikt voor mensen die met de auto reizen, aangezien er geen bus tussen het hotel en de parken is.

Het hotel is vernoemd naar de Amerikaanse pionier Davy Crockett. Hij vocht in de Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog tegen Mexico en wordt in Texas nog altijd als held gezien. In de jaren 1950 maakte Walt Disney een televisieserie over het leven van Davy Crockett. In de ranch zijn er veel verschillende verwijzingen naar deze serie, hoewel deze tegenwoordig niet heel bekend is.

Geschiedenis

Het hotel opende in 1991 als Camp Davy Crockett. Dit was één jaar voor de opening van Disneyland Paris, maar het hotel was toen al af. Hiermee is Davy Crockett Ranch technisch gezien het oudste van de zeven hotels. Tussen 1991 en 1992 werd Davy Crockett Ranch gebruikt om het personeel onder te brengen tijdens hun training. In 1992 vond de officiële opening plaats samen met de rest van het resort. In 1993 werd besloten om de naam van het hotel te veranderen naar Ranch Davy Crockett. Een ranch is een soort van boerderij die men veel in het westen van de Verenigde Staten tegenkomt. In 1996 werd de naam opnieuw veranderd naar Disney's Davy Crockett Ranch. Sinds 2022 wordt de apostrof met de "s" weggelaten.

Tussen 2010 en 2012 werden de bungalows op het park aangepakt, maar alsnog was er veel kritiek op het achterstallig onderhoud. In 2017 opende het vakantiepark Villages Nature Paris naast Davy Crockett Ranch. Het idee was om Davy Crockett Ranch te renoveren en er tenslotte voor te zorgen dat het samen wordt gevoegd met Villages Nature Paris. Sinds 2018 is het mogelijk om je hond mee te nemen naar het vakantiepark. Ook werd begonnen met de renovatie van de hoofdvoorzieningen van het vakantiepark.

Tot op heden is Davy Rockett Ranch het enige Disneyhotel dat nog geen grote renovatie heeft gehad zoals de andere hotels.

Omschrijving

Village

Het hotel bestaat uit allerlei verschillende aparte gebouwen. De voorzieningen van het hotel zitten ook in aparte gebouwen die allemaal bij elkaar liggen in het zogeheten Village (dorp). Dit dorp ligt aan het einde van het vakantiepark. Het dorp bestaat uit drie grote gebouwen. Hierin zitten de volgende voorzieningen:

 • De centrale lobby met servicebalie en in-checkbalie.
 • Crockett's Saloon, een bar waar men een drankje kan doen.
 • Crockett's Tavern, een restaurant waar alleen diner wordt aangeboden. Dit is een all-you-can-eat met lopend buffet.
 • Alamo Trading Post, een winkeltje waar men souvernirs kan kopen. Dit winkeltje dient ook als supermarkt, waardoor er ook etenswaren te koop zijn.
 • Blue Springs Swimming Pool, het zwembad van het hotel met waterglijbaan
 • Junior Rancher's Playground, een speeltuin
 • Overdekte tennisbanen en avonturenspellen.

Dichtbij de Village is ook een amfitheater, maar hier worden slechts op drukke dagen voorstellingen opgevoerd. Ook is er een Indianendorp dat is nagebouwd dichtbij het ampfitheater.

Trails

Het terrein telt 595 bungalows die blokhutten (cabins) genoemd worden. Deze bungalows zijn verdeeld over acht groepen die trails genoemd worden. Dit zijn:

 • Mocassin Trail (101-197)
 • Wagon Wheel Trail (201-284)
 • Timber Trail (1001-1062)
 • Bobcat Trail (1101-1176)
 • Big Bear Trail (1201-1282)
 • Cherokee Trail (1301-1360)
 • Tomahawk Trail (1401-1479)
 • Coyote Trail (1501-1555)


Iedere trail zijn eigen chalet. In dit chalet kan men tegen betaling een ontbijt ophalen. Dit is ook mogelijk in de Alamo Trading Post. Men krijgt vanuit de winkel of het chalet een pakket mee om in de bungalow op te eten. Davy Crockett Ranch heeft geen restaurant voor ontbijt.

Alle blokhutten zijn geschikt voor 6 personen. Zij hebben 1 tweepersoonsbed en 4 eenpersoonsbedden. Deze zijn verdeeld over twee slaapkamers. Iedere blokhut bestaat heeft een eigen woonkamer met bank en eettafel, een kleine keuken en een badkamer. Alle blokhutten beschikken over een eigen terras of veranda met barbecue. Er zijn drie soorten blokhutten:

 • Trapper Tribe-blokhut; deze blokhutten liggen dichter bij de Village, waardoor de loopafstand kleiner is.
 • Pioneer Tribe-blokhut; deze blokhutten liggen een stuk verder weg voor meer rust en stilte.
 • Premium Tribe-blokhut; dit zijn de luxere blokhutten met extra voorzieningen. Deze blokhutten hebben een haardroger, wifi, een welkomstpakket, badjassen en slippers. Dit type ligt dichtbij de ingang.

Anders dan in de andere Disneyhotels heeft Davy Crockett Ranch geen internet door het hotel. Er is wel gratis wifi in de Village.

Overige voorzieningen

Bij de ingang van het terrein ligt nog de Davy Crockett Adventure. Dit zijn survivalparcours met zes routes op verschillende niveaus, waaronder een speciale route voor kinderen en beginners. Voor dit parcour moet men apart betalen en kan men alleen onder begeleiding doen. Daarnaast is het nog mogelijk om ponyritjes te maken op het terrein. Ook zijn er verschillende wandel- en jogroutes door het park.

Davy Crockett Ranch is het enige hotel dat geen busverbinding heeft met de Disneyparken. Gasten moeten hierdoor zelf met hun auto rijden naar de parken. De afstand is zo'n 15 minuten. De gasten mogen dan gratis parkeren op het parkeerterrein van de parken.

Bronnen

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Disney_Davy_Crockett_Ranch&oldid=724541"