Euro Disney S.C.A.

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Euro Disney S.C.A. is het bedrijf dat het Franse pretparkenresort Disneyland Paris beheert. Dit bedrijf is verantwoordelijk dat alles in Disney loopt zoals het moet lopen, dat er genoeg producten zijn, nieuwe attracties, etc.

Euro Disney S.C.A. werd opgericht in 1989. Drie jaar later, in 1992, ging het resort open. Het bedrijf werd opgezet zodat Disney het resort kon bouwen. Dit moest vanwege de Franse wetten. Het bedrijf is weer in bezit van andere bedrijven. Ze hebben dus aandelen in het bedrijf. 39,8% van de aandelen is in bezit van Disney zelf, 10% in bezit van de Saudische prins Al-Waleed bin Talal al-Saoed en 50,2% in bezit van kleinere aandeelhouders. Op de beursen van Londen, Parijs en Brussel staat het bedrijf genoteerd.

Het bestuur van Euro Disney S.C.A. bestaat voor meer dan 39,8% uit Disney-werkers. De directie wordt namelijk samengesteld door Euro Disney S.A. Dit is via allerlei bedrijven in bezit van Disney. Disney heeft dus eigenlijk een hoop te zeggen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Euro_Disney_S.C.A.&oldid=455020"