Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Remy's Ratatouille Adventure

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Remy's Ratatouille Adventure
Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy
Ratatouille (51414590388).jpg
De attractie in Epcot
Algemene informatie
Locatie Frankrijk Walt Disney Studios Park
Verenigde Staten Epcot
Themagebied Frankrijk Worlds of Pixar
Verenigde Staten Frankrijk-pavillon
Soort attractie Trackless darkride
Bouwer(s)
Opdrachtgever
Ontwerper Walt Disney Imagineering
Status Frankrijk Geopend
Verenigde Staten Geopend
Bouw
Opening Frankrijk 10 juli 2014
Verenigde Staten 1 oktober 2021
Sluiting
Afbraak
Kosten
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Ratatouille
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
'
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur 4:40 minuten
Aantal voertuigen
Capaciteit 2.220 per uur
Onride foto
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Remy's Ratatouille Adventure (Frans: Ratatouille: L'Aventure Totalement Toquée de Rémy) is een attractie in Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris en in Epcot in het Walt Disney World Resort in Florida. De attractie is een zogeheten trackless darkride. Dit is een overdekte attractie waarin de wagens geen rails hebben. Hierdoor is onduidelijk voor de gasten waar de wagens heen gaan als ze erin zitten. De attractie staat in het teken van de Pixarfilm Ratatouille (2007). In de attractie wordt ook gebruik gemaakt van 3D-schermen in verschillende scenes.

De attractie opende in 2014 als een uitbreiding van het Walt Disney Studios Park. Het behoorde oorspronkelijk bij het themagebied Toon Studio, maar sinds 2021 ligt het in het themagebied Worlds of Pixar. Datzelfde jaar werd de Amerikaanse versie van de attractie geopend in Epcot. Hier ligt de attractie in het themagebied Frankrijk, aangezien de film in Parijs plaatsvindt. Beide versies van de attractie zijn vrijwel hetzelfde. In de attractie wordt zowel Frans als Engels gesproken. Hoewel dit niet bijzonder is voor Disneyland Paris, is dit wel bijzonder voor Epcot.

In Epcot wordt de naam Remy's Ratatouille Adventure gebruikt. In Walt Disney Studios Park wordt de naam Ratatouille: L'Aventure Totalement Toquée de Rémy (Ratatouille: Het totaal lollige avontuur van Rémy) gebruikt.

Geschiedenis

De attractie was onderdeel van een reeks uitbreidingen van het Walt Disney Studios Park. De eerste geruchten over een nieuwe uitbreiding kwamen na de opening van Toy Story Playland in 2010. Rond 2012 werd er daarom gedacht dat Toy Story Mania zou openen op de plek waar de attractie nu ligt. Deze attractie bestond al in de Amerikaanse parken en zou passen bij het net geopende themagebied. Ook de grootte van het gebouw zou min of meer overeenkomen met deze attractie.

In 2012 werd begonnen met de constructie van de attractie. In maart 2013 werd bekend dat de attractie in het teken zou komen te staan van Ratatouille; een film uit 2007 die zich in Parijs afspeelt. In plaats van kopie werd een compleet nieuwe attractie ontworpen met nieuwe technieken. De attractie was een van de eerste trackless darkrides gemaakt door Disney. De attractie werd vervolgens geopend op 10 juli 2014.

In 2017 werd aangekondigd dat de attractie ook in Epcot gebouwd zou worden als uitbreiding van het Frankrijk-pavilion. Men wilde meer attracties gebaseerd op Disneyfilms brengen naar het pretpark. De attractie zou geopend worden in 2020, maar liep vertraging op door de coronapandemie. In plaats daarvan opende de attractie op 1 oktober 2021.

Ritverloop

De attractie is vormgegeven als het restaurant van Gusteau in Parijs. Bij het betreden van het gebouw worden de bezoekers "gekrompen" tot de grootte van een rat. Zij lopen over de daken van Parijs in de wachtrij. Uiteindelijk stappen ze in een karretje dat is vormgegeven als een rat. Per voertuig is plaats voor zes personen. Voor het instappen krijgen alle gasten aan 3D-bril.

Na het vertrekken zien zij Remy en de geest van chef Auguste Gusteau. De twee zijn aan het overleggen welke maaltijd zij gaan bereiden. Na een aantal gerechten op genoemd te hebben, kiezen zij voor het gerecht ratatouille. Op dat moment valt Remy door het glazen plafond van de keuken heen, waarna de karretjes doorgaan naar de keuken. Hierna volgt men Remy en de andere ratten door de keuken, vriezer en onder de oven. De ratten komen hierna terecht in de eetzaal van het restaurant, waar ze opgemerkt worden door de gasten. De ratten worden weggejaagd door chef Skinner en Alfredo Linguini.

Uiteindelijk ontsnapt men door een ventilatieschacht in de muur. De gasten breken met hun hand door de muur, maar de ratten weten te ontsnappen. De ratten bleken het gerecht te hebben gemaakt voor een familiefeest. In de laatste scene ziet men Remy, chef Gusteau en een hoop andere ratten genieten van de ratatouille.

In Disneyland Paris eindigt de attractie een Franse restaurant (Bistro Chez Rémy), waar de gasten zelf kunnen eten. In Epcot is dit restaurant afwezig.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Remy%27s_Ratatouille_Adventure&oldid=724959"