De Grijze Dame

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Grijze Dame
The Making of Harry Potter 29-05-2012 (7172825709).jpg
Bij opnames Harry Potter 29-05-2012
Beroep
Engels The Grey Lady
Helena Ravenclaw
Geslacht Vrouw
Soort Geest
Geboren eind 10e, begin 11e eeuw
Gestorven
Haar
Ogen
Ouders Rowena Ravenklauw
Getrouwd
Kinderen
Afdeling Ravenklauw
Afstamming Volbloed
Trouw
Acteur Nina Young
Kelly Macdonald
Vanaf het eerste boek
Portaal Portal.svg Harry Potter

De grijze dame (Engels: The Grey Lady) ofwel Helena Ravenklauw is het huisspook van ravenklauw (ravenclaw). In haar leven was ze de dochter van Rowena Ravenklauw. Helena Ravenklauw haar moeder was heel slim en wijs door haar tiara of diadeem (soort kroontje). Helena was jaloers op haar moeder en stal het tiara. Haar moeder werd ziek en wilde haar nog een keer zien en stuurde de geliefde van Helena naar haar toe, de bloederige baron, maar ze wilde niet terug. Ze verborg het diadeem in een holle boom. Toen de baron kwam hij werd boos omdat ze niet mee kwam en toen vermoorde hij haar. Toen hij Helena op de grond zag liggen werd hij zo droevig dat hij zichzelf ook vermoorde. Zo werd zij de grijze dame en hij de Bloederige Baron.

Op elfjarige leeftijd maakte Helena deel uit van een van de eerste generaties studenten aan de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus in Schotland, die op dat moment nog steeds werd geleid door de oorspronkelijke stichters. Ze verbleef in het huis Ravenklauw en werd tijdens haar verblijf daar door haar moeder opgeleid in de magische kunsten.

Rond deze tijd ontmoette Helena de Baron van Zwadderich. Hij werd verliefd op haar, hoewel ze zijn avances altijd afwees. Ze heeft nooit de ware liefde gevonden, net zoals ze nooit iemand heeft gevonden die aan haar hoge normen voor een partner voldeed.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_Grijze_Dame&oldid=807675"