Quirinus Krinkel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Quirinus Krinkel
Quirinus Quirrell.jpg
Kostuum van Quirinus Krinkel in de film Harry Potter en de Steen der Wijzen
Beroep Leraar Dreuzelkunde en leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten
Engels Quirinus Quirrell
Geslacht man
Soort
Geboren 26 september (jaartal onbekend)
Gestorven 4 juni 1992
Haar Verborgen onder zijn tulband, kaal op zijn achterhoofd waar Heer Voldemort's gezicht is
Ogen bruin
Ouders
Getrouwd
Kinderen
Afdeling Ravenklauw
Afstamming Halfbloed
Trouw Aanvankelijk Albus Perkamentus, later Heer Voldemort
Acteur Ian_Hart
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Quirinus Krinkel is een personage uit de verhalen van Harry Potter.

Algemeen

Quirinus Krinkel is Harry's leraar verweer tegen de zwarte kunsten in zijn eerste jaar. Hij staat bekend als een zenuwachtig stotterend mannetje en draagt altijd een tulband. Hij staat zou een wereldreis hebben gemaakt en allemaal vreemde types hebben ontmoet. Hij stierf toen hij Harry Potter probeerde te vermoorden

Krinkels jeugd

Hij zat in Ravenklauw hij was verlegen en bang later voelde hij de drang om zich te bewijzen en kwam met Voldermort in contact.

Krinkels rol in de Steen der Wijzen

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Let op bevat details over de inhoud en afloop van het verhaal!

Harry ontmoet krinkel voor het eerst in de lekke ketel en Krinkel lijkt erg onder de indruk van Harry. Hij was toen eigenlijk op weg om de steen der wijzen te stelen. Stiekem zat Voldrmort onder zijn tulband de hele tijd. Hij gaf wel goede lessen verweer tegen de zwarte kunsten. Tijdens Halloween liet hij een volwassen bergtrol binnen om stiekem ongemerkt bij de verboden deur op derde gang te komen. Sneep probeerde hem tegen te houden maar werd gebeten door de hond. Later probeerde Krinkel Harry te vermoorden door de bezem te beheksen. In het verboden bos beroofde hij eenhoorns van bloed en probeerde Harry aan te vallen maar Firenze redde hem toen. Sneep verdacht Krinkel en bedreigde hem maar het trio dacht dat Sneep langs de steen der wijzen probeerde te komen door krinkel te bedreigen Krinkel gaf ook het drakenei aan Hagrid en wist zo hoe hij langs Pluisje moest komen. Toen hij eindelijk de kamer in kon volgde het trio hem. Harry had een gesprek met krinkel en vond de steen der wijzen Krinkel probeerde hem te vermoorden maar door de kracht van de steen en van harry's moederliefde ging krinkel dood en verliet Voldemort zijn Lichaam.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Quirinus_Krinkel&oldid=807584"