De Bloederige Baron

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Bloederige Baron
Harry Potter Exhibition Powerhouse Museum Sydney Neville Longbottom Mathew Lewis (5953392904).jpg
Kostuum van de Bloederige Baron
Beroep
Engels The Bloody Baron
Geslacht Man
Soort geest
Geboren niet eerder dan 982
Gestorven in de 11e eeuw
Haar
Ogen Zilverachtig grijs, starend
Ouders
Getrouwd
Kinderen
Afdeling Zwadderich
Afstamming
Trouw Zweinstein
Acteur Terence Bayler
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

De Bloederige Baron is een spook uit Harry Potter. De Bloedige Baron (overleden in de 11e eeuw ) was een tovenaar die in de tijd van de Stichters Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus bezocht en verbleef in het huis Zwadderich.

Na Zweinstein werd hij verliefd op Helena Ravenklauw, maar zij hield echter niet van hem. Hij werd door Rowena Ravenklauw gestuurd om Helena in Albanië te zoeken, maar Helena weigerde met hem mee terug te keren en daarom vermoordde hij haar in woede. Toen hij zich realiseerde wat hij had gedaan, stak de baron zichzelf met hetzelfde mes neer en stierf door zelfmoord. Hij stierf blijkbaar een vreselijke dood, aangezien zijn mantel bedekt is met zilveren bloedspatten.

Na zijn dood werd hij een van de geesten die Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus achtervolgen, en de geest van Zwadderich. Tot op de dag van vandaag bedekt met het bloed van Helena Ravenklauw, verdiende hij zichzelf de bijnaam "De Bloederige Baron". Hij spookt rond op Zweinstein en is de enige waarvoor Foppe de klopgeest bang is. Hij is dan ook de enige geest op Zweinstein die Foppe de poltergeist echt controleert.

Het verhaal van De Bloederige Baron

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

De Bloederige Baron zit onder de (zilverachtige) bloedvlekken. Dat komt doordat (toen hij nog leefde) hij verliefd was op Helena Ravenklauw. De moeder van Helena (Rowena Ravenklauw) had een kostbaar diadeem. Helena stal dat diadeem en daarom stuurde de moeder de Bloederige Baron op haar af om haar te terug te halen. Helena verstopte het diadeem in een bos in Albanië. Maar toen de Baron haar vond wou ze niet met hem meegaan. De Baron vermoordde haar in een woede-uitbarsting. Toen kreeg de Baron spijt en pleegde zelfmoord met hetzelfde wapen. Toen zijn ze allebei spoken op Zweinstein geworden. In Harry Potter en de Steen der Wijzen vertelt Haast Onthoofde Henk de eerste jaren dat hij hem nooit heeft gevraagd waar hij al die bloedvlekken vandaan had. In het zevende deel wordt onthuld dat hij zijn geliefde heeft vermoord, de dochter van Rowena Ravenklauw, die sindsdien de huisgeest is van Ravenklauw op Zweinstein als de Grijze Dame. Toen hij besefte wat hij had gedaan, pleegde hij ook zelfmoord.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=De_Bloederige_Baron&oldid=807678"