Rowena Ravenklauw

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rowena Ravenklauw (10e eeuw, Engels: Rowena Ravenclaw) is één van de stichters van Zweinstein, de beroemdste school voor hekserij en hocus-pocus. Zij stichte de afdeling Ravenklauw, die bekend staat voor wijsheid en creativiteit. De andere stichters waren:

Rowena had een prachtig diadeem, die de mensen die het droegen heel veel wijsheid gaf. Haar dochter, Helena Ravenklauw, was jaloers op haar moeder en stal het diadeem. Maar bang voor haar moeder, vlugte ze naar een bos in Albanië. Daar verstopte ze het diadeem in een boom. Haar moeder, die doodongerust was, gaf aan een baron die smoorverliefd was op Helena (De Bloederige Baron), de opdracht om haar terug te brengen. Toen Helena weigerde, vermoorde de baron haar in een woedeuitbarsting. Daarna, omdat hij spijt had van wat hij had gedaan, vermoorde hij zichzelf met het zelfde wapen. Ze werden alle twee spoken op Zweinstein.

Daarna gebruikte Voldemort het diadeem als Gruzielement.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rowena_Ravenklauw&oldid=665434"