Hildebrand Slakhoorn

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hildebrand Slakhoorn
The Making of Harry Potter 29-05-2012 (7375632702).jpg
kostuum Hildebrand Slakhoorn
Beroep Toverdrankleraar
Engels Horace E.F. Slughorn
Geslacht Man
Soort
Geboren
Gestorven
Haar kalend, grijs
Ogen Groengeel
Ouders
Getrouwd
Kinderen
Afdeling Zwadderich
Afstamming Volbloed
Trouw Vooral aan zichzelf
Acteur Jim Broadbent
Vanaf Harry Potter en de Halfbloed Prins (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Hildebrand E.F. Slakhoorn (Engels: Horace E.F. Slughorn) is een personage uit de Harry Potter-boeken van J.K. Rowling. Hij is een volslanke, kale man met een opvallende snor en groengele ogen.

Karakter

Hij denkt vooral aan zichzelf, hoewel hij geen slecht mens is. Zo probeert hij talenten op Zweinstein bij zijn persoonlijke clubje, de Slakkers, te krijgen. Ook zorgt hij dat ze een goede baan krijgen. In ruil hiervoor krijgt hij dan cadeautjes, zoals vrijkaarten. Enkele ex-leden zijn Lily Potter, Harry Potter, Hermelien Griffel en Marcel Lubbermans. Hij is wel tegenstander van Voldemort, maar is niet bereid om erg actief mee te doen aan de strijd tegen hem.

Beroep

Hij was van een onbekend jaar tot 1980 leraar Toverdranken aan Zweinstein. Toen ging hij op pensioen. Hij was toen ook afdelingshoofd van Zwadderich. Later overtuigde Albus Perkamentus hem, met behulp van Harry, om terug te komen. Dat was in 1996. In 1997 werd hij ook terug afdelingshoofd van Zwadderich, nadat Severus Sneep Perkamentus had vermoord.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hildebrand_Slakhoorn&oldid=807596"