Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Cho Chang

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Cho Chang (1979) is een personage uit Harry Potter. Haar naam maakt duidelijk dat ze van Oost-Aziatische afkomst is. Ze zit in Ravenklauw en is daar zoeker in het zwerkbalteam. Haar rol wordt vertolkt door Katie Leung.

Cho was het eerste meisje waar Harry mee samen was. Harry vraagt haar in het vierde boek mee naar het kerstbal, maar ze gaat al met Carlo Kannewasser. In het vijfde boek kust ze Harry onder de maretak. Vanaf dan zijn ze een stel. Maar als Harry in een tearoom zegt dat hij ook met Hermelien afgesproken heeft, wordt ze kwaad. Maar eigenlijk ging hij gewoon naar Hermelien omdat zij een plan had om de mensen Harry te laten geloven. Rita Pulpers schrijft een artikel hierover en Cho leest dit. Ze praat met Harry na zijn les en zo lijkt er nog een beetje hoop. Maar dit alles verdwijnt als haar beste vriendin De Strijders van Perkamentus veraadt aan Dorothea Omber. Ze groeien zo uit elkaar. Cho lijkt in De Relieken van de Dood nog een poging te doen om terug samen te komen, maar Ginny zorgt ervoor dat dat niet lukt.

Haar patronus is een zwaan.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cho_Chang&oldid=281879"