Sirius Zwarts

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sirius Zwarts
Sirius Black.jpg
Kostuum Sirius Zwarts
Beroep Vanaf 1981 t/m 1993 gevangene van Azkaban, Sluipvoet, een van de Marauders
Engels Sirius Black
Geslacht Man
Soort
Geboren 3 november 1959
Gestorven 18 juni 1996 (36 jaar)
Haar Zwart
Ogen Grijs
Ouders Walburga Zwarts, Orion Zwarts
Getrouwd
Kinderen Harry Potter (peetzoon)
Afdeling Griffoendor
Afstamming
Trouw De Orde van de Feniks
Acteur Gary Oldman (volwassene)
Vanaf Boek 3, genoemd in het eerste boek
Portaal Portal.svg Harry Potter

Sirius Zwarts (Engels: Sirius Black), is een personage uit de Harry Potter-boeken. Sirius Zwarts III werd geboren op 3 november 1959 in de Londense wijk Islington, Engeland , als zoon van Orion Zwarts en Walburga Zwarts, die beiden duistere tovenaars en achterneven waren. Hij was de laatst overgebleven erfgenaam van het Huis van Zwarts, een ooit opmerkelijke tovenaarsfamilie van volbloed. Sirius had een jongere broer, Regulus. Sirius had geen nauwe relatie met zijn broer en noemde hem een ​​"betere zoon" dan hijzelf. Hij had drie oudere neven: Bellatrix Lestrange, Andromeda Tops (zijn favoriete neef en moeder van Nymphadora Tonks) en Narcissa Malfidus (moeder van Draco Malfidus). Sirius wordt beschreven als een lange man met lang, zwart haar en grijze ogen. Tijdens de serie wordt meerdere keren gezegd dat Sirius er vóór zijn gevangenschap erg knap en "onzorgvuldig knap" uitzag; Harry merkte ook op dat Sirius als tiener altijd een ietwat verwende, hooghartige blik op zijn gezicht had. Zijn lange jaren in Azkaban maakten zijn gezicht mager, en gebrek aan verzorging resulteerde in lang, vies haar en gele tanden. Harry's eerste indruk van Sirius is die van een lijk.

Hij is de peetvader van Harry Potter en neef van Bellatrix van Detta. Hij wordt ook wel Sluipvoet of Snuffel genoemd, omdat hij kan veranderen in een hond.

De naam Sirius komt van de ster Sirius, de helderste ster van het sterrenbeeld Grote Hond. Ook heel wat familieleden van Sirius kregen namen van sterren. Zo heeft hij een broer die Regulus Arcturus Zwarts heet. Regulus is de helderste ster van het sterrenbeeld Leeuw, en Arcturus is de helderste ster van het sterrenbeeld Ossenhoeder.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sirius_Zwarts&oldid=807774"