Herman Duffeling

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Herman Duffeling
Dursley Family.jpg
De Duffeling familie
Beroep
Engels Vernon Dursley
Geslacht Man
Soort
Geboren
Gestorven
Haar Zwart
Ogen Blauw
Ouders
Getrouwd Petunia Duffeling-Evers
Kinderen Dirk Duffeling
Afdeling
Afstamming Dreuzel
Trouw
Acteur Richard Griffiths
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Herman Duffeling is een personage uit de Harry Potter reeks. (Engels: Vernon Dursley). Vernon wordt beschreven als een grote, stevige man, die enigszins op een walrus lijkt, met nauwelijks nek en een grote snor. Oom Herman en zijn vrouw hebben Harry vanaf jonge leeftijd in huis genomen en met tegenzin opgevoed. Hij is in hoge mate het hoofd van zijn familie, bepaalt de meeste regels voor Harry en doet het grootste deel van de bedreigingen en verwent Dirk. Hij woonde twintig jaar lang op Ligusterlaan 4 in Klein Zanikhem, samen met zijn vrouw en zoon, totdat ze tijdens de escalatie van de Tweede Tovenaarsoorlog gedwongen werden onder te duiken .Hij is ook directeur van een boorbedrijf, Grunnings, en lijkt behoorlijk succesvol in zijn carrière. Hij leest regelmatig de Daily Mail. Hij is de onaardige oom van Harry Potter. Hij heeft een hekel aan hem. De tovenaars noemen hem Dreuzel, wat betekent dat er geen enkel tovenaarsbloed in je zit. Hij haat Harry verschrikkelijk, zo erg, dat hij hem het liefst op straat wil zetten. Ook hij wil niet dat hij naar Zweinstein gaat, Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, hoewel hij dan wel vind dat het lekker rustig is zonder Harry. Behalve als hij bij hem in de zomervakantie langs komt. Dan haalt Harry veel meer uit waardoor Herman kwaad wordt.

Familie

Hij heeft samen met Petunia Duffeling-Evers, zijn vrouw, een zoon, Dirk Duffeling, en hij heeft ook een zus, Margot Duffeling.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Herman_Duffeling&oldid=807815"