Rubeus Hagrid

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rubeus Hagrid
Rubeus Hagrid.jpg
tekening van Rubeus Hagrid
Beroep jachtopziener , Sleutelbewaarder en Terreinbewaarder
Engels Rubeus Hagrid
Geslacht Man
Soort half-reus
Geboren 6 december 1928
Gestorven
Haar zwart
Ogen
Ouders Fridwulfa (moeder)
Getrouwd
Kinderen
Afdeling Griffoendor
Afstamming
Trouw lid van de Orde van de Feniks
Acteur Robbie Coltrane
Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Rubeus Hagrid is een personage uit de Harry Potter boeken. Hij is een half reus; zijn moeder was een reus en zijn vader een tovenaar. Door Marten Vilijn (Voldemort) werd Hagrid in zijn derde jaar van school gestuurd, omdat Marten beweerde dat er doden waren gevallen door de reuzespin die Hagrid verzorgde, Aragog. Dankzij Perkamentus mocht hij op school blijven als terreinknecht en sleutelbewaarder van Zweinstein. Later werd hij leraar verzorging van de fabeldieren. Hij is goed bevriend Harry, Ron en Hermelien. Hij heeft ook een halfbroer, Groemp. Hij heeft een voorliefde voor gevaarlijke monsters en grote beesten .Zo heeft hij in het eerste deel van de Harry Potter reeks een driekoppige hond Muil (Engels:Fang) die hij pluisje noemt. Hij woont in een houten huisje aan de rand van het verboden bos.

Hij is verantwoordelijk voor de verzorging van magische wezens (fabeldieren) en is Terreinwachter. Vanaf Harry's derde jaar op Zweinstein, is hij professor Verzorging van Magische Wezens. Hij heeft de gewoonte om gevaarlijke wezens, die hij als onschadelijk beschouwt, aan de studenten voor te stellen. Hij heeft in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban een Hippogrief , genaamd Scheurbek voor zijn rekening .

Monsterboek dat Hagrid voorschrijft als hij lesgeeft op Zweinstein

Hagrid


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rubeus_Hagrid&oldid=807628"