Loena Leeflang

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Loena 'Lijpo' Leeflang (1981) is een personage uit Harry Potter. Ze is de dochter van Xenofilus Leeflang. Ze woont in een rond gebouw. Haar vader is hoofdredacteur van de Kibbelaar.

Loena zit in Ravenklauw en is nog al dromerig. Ze wordt voorgesteld als een anti-Hermelien, omdat ze beweert dat er bijv. een kreukelhoornige Snottifant bestaat. Loena wordt vaak gepest en achter haar rug 'Lijpo Leeflang' genoemd. Ze heeft dit door, maar trekt zich er niets van aan. Dankzij Loena en haar vader geloven heel wat mensen in boek 6 Harry terug. Ook brengt dit veel geld op voor haar vader, waarna ze op expeditie kunnen gaan. Loena is lid van de SVP (Strijders van Perkamentus). Ze reageert ook alleen met Marcel Lubbermans op de oproep van Hermelien in boek 6. Op haar kamer heeft ze op haar plafond 5 rijkelijk versierde portretten hangen van Marcel, Ginny, Hermelien, Ron en Harry met daaronder het opschrift Vrienden. In boek zeven wordt ze ontvoerd door de dooddoeners, maar wordt gered door Harry, Hermelien en Ron. Daarna vecht ze mee tijdens de Slag om Zweinstein. Ze blijkt erg goed te zijn in waarzeggerij.

Haar patronus is een haas.

Haar rol wordt vertolkt door Evanna Lynch.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Loena_Leeflang&oldid=415237"