Loena Leeflang

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Loena Leeflang
Luna Lovegood.jpg
kostuum Loena Leeflang
Beroep Natuuronderzoekster
Engels Luna "Loony" Lovegood
Geslacht Vrouw
Soort
Geboren Tussen 1 september 1980 en 2 mei 1981
Gestorven
Haar Vuilblond
Ogen "Zilverachtig, mistig, uitpuilend"
Ouders Xenofilus Leeflang

Pandora Leeflang

Getrouwd Rolf Scamander
Kinderen Lorcan en Lysander
Afdeling Ravenklauw
Afstamming Puurbloed: vader Volbloed, moeder Volbloed
Trouw Strijders van Perkamentus
Acteur Evanna Lynch
Vanaf Harry Potter en de Orde van de Feniks (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Loena 'Lijpo' Leeflang (1981) is een personage uit Harry Potter. Ze is de dochter van Xenofilus Leeflang. Ze woont in een soort tovenaaarstoren. Haar vader is hoofdredacteur van de Kibbelaar.

Loena zit in Ravenklauw en is nog al dromerig. Ze wordt voorgesteld als een anti-Hermelien, omdat ze beweert dat er bijvoorbeeld een kreukelhoornige Snottifant bestaat. Loena wordt vaak gepest en achter haar rug 'Lijpo Leeflang' genoemd. Ze heeft dit door, maar trekt zich er niets van aan. Dankzij Loena en haar vader geloven heel wat mensen in boek 6 Harry terug. Ook brengt dit veel geld op voor haar vader, waarna ze op expeditie kunnen gaan. Loena is lid van de SVP (Strijders van Perkamentus). Ze reageert ook alleen met Marcel Lubbermans op de oproep van Hermelien in boek 6. Op haar kamer heeft ze op haar plafond 5 rijkelijk versierde portretten hangen van Marcel, Ginny, Hermelien, Ron en Harry met daaronder het opschrift Vrienden. In boek zeven wordt ze ontvoerd door de dooddoeners, maar wordt gered door Harry, Hermelien en Ron. Daarna vecht ze mee tijdens de Slag om Zweinstein. Ze blijkt erg goed te zijn in waarzeggerij.

Haar patronus is een haas.

Haar rol wordt vertolkt door Evanna Lynch.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Loena_Leeflang&oldid=818451"