Remus Lupos

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Remus Lupos
Remus Lupin.jpg
Kostuum van Remus Lupos (Engels: Remus Lupin)
Beroep Leraat verdediging tegen de Zwarte Kunsten
Engels Remus John Lupin
Geslacht Man
Soort Weerwolf (Maanachtig)
Geboren 10 maart 1960
Gestorven 2 mei 1998 (de Slag om Zweinstein)
Haar bruin, donkerblond
Ogen
Ouders Lyall Lupin (vader)

Hope Howell (moeder)

Getrouwd Nymphadora Tops
Kinderen Teddy Lupos
Afdeling Griffoendor
Afstamming halfbloed
Trouw lid van de Orde van de Feniks
Acteur David Thewlis
Vanaf Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (boek)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Remus Johannes Lupos (10 maart 1960 - 2 mei 1998) is een personage uit Harry Potter. Hij is één van de beste vrienden van Harry's vader, James Potter. Hij is ook bevriend met Sirius Zwarts en Peter Pippeling. Hij was de leraar verweer tegen zwarte kunsten in Harry's 3e jaar, en heeft hem geleerd zijn patronus op te roepen. Hij is een weerwolf en is getrouwd met Nymphadora Tops, en heeft een zoontje, Teddy Lupos. Hij werd vroeger Maanling genoemd en in het Engels is zijn naam Remus John Lupin. Hij is 1 van de makers van de Sluipwegwijzer.

Hij is de leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (Harry's derde jaar op Zweinstein). Hij is geliefd bij de meeste studenten (behalve die van Zwadderich) omdat hij de beste leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten is. Hij neemt eind dat jaar ontslag nadat Sneep onthult dat hij een weerwolf is.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Remus_Lupos&oldid=807582"