Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Hermelien Griffel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hermelien Jeannine Griffel (19 september 1979) is een personage uit de boekenserie Harry Potter, die geschreven is door J.K. Rowling.

In het Engels is haar naam Hermione Jane Granger. Ze is een slim meisje dat Dreuzelouders heeft. Draco Malfidus is haar grootste vijand en scheldt Hermelien uit voor Modderbloedje. Hermelien is enig kind, en haar beide ouders zijn tandarts. Meer wordt er over hen niet verteld in de boeken. Ze is de beste vriendin van Harry Potter en Ron Wemel Hermelien is de oudste van Harry, Ron en haarzelf. Zij is namelijk op 19 september 1979 geboren, Ron op 1 maart 1980 en Harry op 31 juli 1980.

Ze heeft een wilde bos bruine krullen, en bruine ogen.

Aan het einde trouwt ze met Ron Wemel. Ze krijgen twee kinderen, Roos en Hugo en ze word de nieuwe Minister van Toverkunst.

Haar patronus is een otter.

In de films wordt de rol van Hermelien gespeeld door Emma Watson.

Geboren op 15 april 1990
Emma Watson
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Hermelien_Griffel&oldid=694999"