Dorothea Omber

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dorothea Omber
Umbridge's Ministry of Magic Office (6973092244).jpg
Het kantoor van Dorothea Omber op het ministerie
Beroep zie tekst
Engels Dolores Jane Umbridge
Geslacht vrouw
Soort
Geboren
Gestorven
Haar donkerblond
Ogen blauw
Ouders tovenaarsvader en een Dreuzelmoeder
Getrouwd
Kinderen
Afdeling Zwadderich
Afstamming
Trouw
Acteur Imelda Staunton
Vanaf Harry Potter en de Orde van de Feniks (boek) (2003)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Dorothea Johanna Omber (Engels: Dolores Jane Umbridge) geeft Verweer tegen de Zwarte Kunsten tijdens het vijfde jaar van Harry Potter op Zweinstein. Ze is medewerker van het Ministerie van Toverkunst en vertegenwoordigt de minister op de school. Tijdens het jaar laat ze Harry regelmatig strafregels schrijven met een speciale veer die in je eigen bloed schrijft. Harry houdt hier littekens aan over op zijn hand. Ze verzint ook allemaal rare regels waarmee ze probeert de leerlingen zo min mogelijk magie te laten gebruiken. Uiteindelijk ontslaat ze professor Zwamdrift van waarzeggerij.

Dorothea Omber is hoofd van het Bureau voor Ongepast Gebruik van Magie (voorheen) Senior ondersecretaris van de Minister van Toverkunst (tot 1998) Professor Verweer tegen de Zwarte Kunsten aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus (1995-1996) Directrice van Zweinstein (april-juni 1996) Hooginquisiteur op Zweinstein (1995-1996) Hoofd van de Dreuzelgeboren Registratiecommissie (1997-1998) Ze wordt gezien als een van de meest gehate en meest meeslepende schurken in de serie.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dorothea_Omber&oldid=807594"