Albus Perkamentus

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Albus Perkamentus
Albus-DII.jpg
Albus Percival Wulfric Brian Perkamentus
Beroep Transfiguratie

Plaatsvervangend rector Directeur

Engels Albus Dumbledore
Geslacht Man
Soort
Geboren juli/augustus 1881
Gestorven 30 juni 1997
Haar zilvergrijs
Ogen grijs-blauw
Ouders Percival Perkamentus (vader)

Kendra Perkamentus (moeder)

Getrouwd
Kinderen
Afdeling Griffoendor
Afstamming Halfbloed
Trouw Orde van de Feniks

Ministerie van Toverkunst

Acteur Richard Harris (deel 1 en 2)

Michael Gambon (vanaf deel 3)

Vanaf Harry Potter en de Steen der Wijzen (boek) (1997)
Portaal Portal.svg Harry Potter

Albus Parcival Wolfram Bertus Perkamentus (juli/augustus 1881 - juni 1997, Engels: Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore), is een personage uit de Harry Potter-boeken.

Hij is de broer van Desiderius Perkamentus en Ariana Perkamentus. Deze laatste werd vermoord door oftewel Albus, oftewel Grindelwald, oftewel Desiderius. Hierdoor sloeg Grindelwald op de vlucht en is het nooit meer goed gekomen tussen Desiderius en Albus. Desiderius dacht dat Albus helemaal geen spijt had en niet verdrietig was, terwijl hij eigenlijk zeer geschokt was. In 1945 versloeg hij Grindelwald. Hij werd gezien als één van de machtigste tovenaars van de wereld. Ook wilden vele mensen dat hij Minister van Toverkunst zou worden, maar hij wilde liever op Zweinstein blijven. Hij is vermoord door Severus Sneep, maar hij had dit eigenlijk al lang geregeld met hem. Perkamentus hoorde de voorspelling over Harry en Voldemort. Sneep stond aan de deur te luistervinken voor Voldemort, maar Perkamentus vergaf hem en zo werd Sneep zijn spion.

toegang tot de kamer van Albus Perkamentus op Zweinstein

In de films werd deze rol vertolkt door Richard Harris (deel 1 en 2) en Michael Gambon (vanaf het derde deel). Albus Perkamentus was ook de baas van alle relieken van de dood, dat zijn: de zegevlier, de steen van wederkeer en de onzichtbaarheidsmantel. hij heeft dan ook de steen van wederkeer in de snaai van harry potter gelegd, daarom zie je ook in de relieken van de dood de moeder en vader van Harry Potter in het bos.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Albus_Perkamentus&oldid=807730"