Peter Pippeling

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Peter Pippeling
Geen afbeelding
beschikbaar
Beroep
Engels Peter Pettigrew
Geslacht
Soort
Geboren 1 september 1959 en 31 augustus 1960
Gestorven Eind maart 1998
Haar Stroblond, kalend
Ogen
Ouders
Getrouwd
Kinderen
Afdeling Griffoendor
Afstamming Volbloed of halfbloed
Trouw Heer Voldemort
Acteur Timothy Spall (volw.)

Charles Hughes (tiener)

Vanaf genoemd in deel 1 en 2

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (boek)

Portaal Portal.svg Harry Potter

Peter Pippeling (1959/1960, Engels: Peter Pettigrew) is een personage uit Harry Potter, de beroemde boekenreeks.

Peter Pippeling, wordt gewoonlijk ook wel Wormstaart of Schurfie genoemd. Hij was een tovenaar die in 1971 naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus ging en werd geplaatst in het huis Griffoendor. Tijdens zijn jaren op Zweinstein werd hij een van de Marauders; hij was beste vrienden met Sirius Zwarts, James Potter en Remus Lupos, en samen creëerden ze de Marauder's groep.

Jeugd

Peter Pippeling was in zijn jeugd bevriend met James Potter, Sirius Zwarts en Remus Lupos. Samen vormde ze een soort groepje (Marauders). Ze pesten vaak Severus Sneep. Peter, Sirius en James merkte vaak dat Remus er niet was bij volle maan, en zo kwamen ze erachter dat hij een weerwolf is. Peter en co gingen met hem mee in hun illegale faunaatvorm: Peter als rat, Sirius als hond en James als hert. Zo kregen ze ook een bijnaam: Peter kreeg de naam Wormstaart.

Eerste tovenaarsoorlog

Tijdens de eerste tovenaarsoorlog sloot hij zich samen met zijn vrienden aan bij de orde van de feniks. In het geheim sloot hij zich ook op een onbekend moment aan bij Voldemort. Hij werd benoemd tot geheimhouder van de Potters en veraadde de hun schuilplaats aan Voldemort. Dan doodde Voldemort James, maar omdat Lily Evers in de weg stond doodde hij haar ook. Omdat Lily haar leven voor Harry had gegeven kreeg hij een soort van bescherming, en kaatste de vloek die Voldemort op Harry had afgevuurd terug. Voldemort verzwakte en werd een schim. Hij vlugte, en Harry had een bliksemvormig litteken op zijn hoofd. In een dreuzelstraat werd Piuppeling echter geconfronteerd met Sirius. Doodsbang riep hij: Sirius! Hoe kon je! Lily en James! en liet de straat ontploffen. Hij hakte zijn vingers eraf en transformeerde in een rat. Zo kreeg Sirius de schuld.

Rattenjaren

Peter ging wonen bij de Wemels. Zo kon hij toch nog de laatste tovenaarsnieuwtjes horen. Daar werd hij 'Schurfie' genoemd. Eerst werd hij het huisdier van Percy Wemel, maar toen hij een uil kreeg werd hij het huisdier van Ron Wemel. Zodra Ron naar Zweinstein gaat en bevriend raakt met Harry Potter, ziet hij dit als een gouden kans. Hij zou Harry kunnen geven, hij zou zijn meester kunnen geven wat hij wil vanaf het moment dat hij herezen is... Dus wacht hij 2 jaar af.

De gevangene van Azkaban

In boek 3 ontsnapt Sirius Zwarts uit Azkaban. Pippeling ziet dit als zijn ergste nachtmerrie. Zwarts had in de krant een foto gezien van Schurfie, want de familie Wemel had een geldprijs gewonnen en ging daarmee naar Egypte. Iedereen denkt dat Sirius achter Harry aanzit, maar Pippeling weet dat hij achter hém aanzit. Op Zweinstein zit Hermelien's kat vaak achter Pippeling aan, en zo bedenkt hij, wanneer Sirius de dikke dame aanvalt, een plannetje. Hij zet zijn eigen dood in scene en verbergt zich in het huis van Hagrid, totdat Hagrid hem daar vindt en teruggeeft aan Ron. Ondertussen is Lupos leraar op Zweinstein en omdat hij niet beter weet helpt hij Harry om zich te beschermen tegen Sirius. Op de terugweg vallen Knikkebeen en Sirius, in faunaatvorm, Pippeling aan. Sirius sleurt Ron en Pippeling mee en Harry & Hermelien gaan achter hun aan. Zo komen ze uiteindelijk uit in het krijsende kot. Sirius gaat Pippeling vermoorden, maar Harry valt hem aan, omdat hij denkt dat hij zijn ouders heeft vermoord. Dan komt Lupos, die heeft Pippeling gezien op de sluipwegwijzer en beseft dat hij nog leefde. Hij en Sirius vertellen Harry & Hermelien de waarheid. Ookal wist Lupos niet alles, hij dwingt Pippeling om zijn menselijke vorm aan te nemen. Pippeling probeerdt de andere te overtuigen dat hij onschuldig is, maar niemand gelooft het. Dan smeekt hij om hulp, maar niemand helpt. Dan gaan Sirius en Lupos hem vermoorden, maar Harry houdt hen tegen en zegt dat hij niet wil dat zijn vaders beste vrienden moordenaars zijn en zo wil duidelijk maken dat Sirius onschuldig is; wanneer zou blijken dat Pippeling nog leeft zou dat duidelijk zijn. Als ze naar buiten gaan blijkt het volle maan te zijn en veranderd Lupos, die op Pippeling lette, in een weerwolf. Wormstaart maakt hiervan gebruik en ontsnapt in zijn faunaatvorm. Sirius wou hem nog pakken maar werd tegen gehouden door de dementors.

Erna

Pippeling helpt onder meer bij het vinden van een lichaam voor Voldemort. Met behulp van Harry's bloed en nog andere dingen krijgt Voldemort terug een lichaam. Omdat hij zijn hand moest opofferen, kreeg hij een nieuw zilveren hand. In de zes krijgt Sneep de leiding over Pippeling. In de zeven moet Pippeling gaan kijken in de kelder wat dat lawaai was. Zodra hij binnenkomt wordt hij aangevallen door Ron en Harry. Ze weten zijn toverstok uit zijn hand te slaan, maar dan houdt Pippeling Harry's keel dicht. Harry herinnert hem eraan dat hij bij hem in het krijt staat en dat hij hem van de dood gered heeft. Pippeling laat los, maar zijn hand wurgt hem zelf omdat hij niet gedaan heeft wat Voldemort vroeg.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Peter_Pippeling&oldid=807799"